De leukste kindercampings in Zuid-Europa

Wanneer je op vakantie gaat, wil je natuurlijk heerlijk ontspannen en tot rust komen, zodat je er bij thuiskomst weer helemaal tegenaan kan. En hoe leuk het ook is om met de kids op vakantie te gaan, voor jou als ouder is de rust wel eens ver te zoeken. Daarom hebben we de leukste kindercampings in Zuid-Europa voor je op een rijtje gezet. Want jij weet als geen ander; zodra de kinderen zich vermaken, kan de vakantie pas echt beginnen!

Camping Domaine Le Pommier – Frankrijk

Een lange reis maken met jonge kinderen is niet altijd even prettig en daarom kiezen veel ouders ervoor om vlakbij huis te blijven. Frankrijk is dan ook een populaire vakantiebestemming voor veel gezinnen. Camping Domaine Le Pommier ligt in een prachtige omgeving midden in de Ardèche, zo’n 1000 km vanaf Utrecht. Je kunt hier natuurlijk per vliegtuig naartoe, maar met de auto is dit ook nog prima te doen. Zeker met deze 6 tips voor de perfecte autovakantie. De camping met Nederlandse leiding heeft van alles te bieden voor kinderen van jong en oud. Zo is de kidsclub al beschikbaar voor kinderen vanaf 3 jaar. Hier worden allerlei activiteiten georganiseerd, van knutselen tot speleologie en canyoning. Voor de allerkleinsten is er ook een speeltuin en kinderboerderij te vinden op camping Domaine Le Pommier. Zijn jouw kinderen wat ouder? Ook dan hoef je je geen zorgen te maken. Het waterpark op deze camping is wel 900 m2 groot en heeft maar liefst zeven glijbanen. En mochten ze na al deze waterpret nog energie over hebben, dan kunnen ze s ’avonds naar de disco!

Camping Cala Gogo – Spanje

Heb je jonge kinderen, maar wil je toch wat verder gaan dan Nederland of Frankrijk? Dan is een camping via Eurocamp zeker aan te raden. Bij Eurocamp is het namelijk mogelijk om baby- en kinderartikelen te reserveren: van kinderstoel tot babybad. Dit scheelt een hele hoop bagage en gesleep met spullen. Naast de mogelijkheid om allerlei praktische spullen te reserveren, bieden zij ook een oppasservice aan. Zo kun je er ook samen even zorgeloos tussenuit. Camping Cala Gogo aan de Costa Brava in Spanje is bijvoorbeeld zo’n allesomvattende camping van Eurocamp. Deze 4 sterrencamping heeft alle benodigde ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie: vier zwembaden, glijbanen, privé strand, tennisbaan, rolsachaatsbaan en miniclub.

Krk Prmium Camping Resort – Kroatië

Voor echte luxe, ga je naar Krk Prmium Camping Resort in Kroatië. Deze 5 sterrencamping in het plaatsje Krk is een ecologische camping met staanplaatsen, clamping tenten en stacaravans. De volwassenen kunnen hier genieten van de prachtige omgeving, het historisch centrum van Krk, strand, spa centrum en lekkere restaurants, terwijl de kinderen zich vermaken in het zwembad met waterpark of in de kinderclub. Er zijn kinderclubs voor alle leeftijden: Babyclub, Kinderclubs 3-7 & 7 – 12 jaar en de tienerclub. Elke club heeft zijn eigen activiteiten passend bij de leeftijd. Ook hier is een oppasservice aanwezig en kinderen kunnen zelfs zwemles krijgen.

Zit jouw ideale bestemming er niet tussen? Op https://nl.camping-and-co.com/ kun je alle soorten en maten campingvakanties vinden op verschillende plekken in Zuid-Europa. Waar je ook voor kiest, met deze 3 handige tips houd jij bij thuiskomst dat relaxte vakantiegevoel zo lang mogelijk vast.