3 tips om relaxed thuis te komen na je vakantie

Heb jij je vakantie nog tegoed? Wat een geluk! Heerlijk om in de nazomer nog even de zon op te zoeken in het buitenland. Een ontspannen vakantie is dan ook volop genieten, maar bij terugkomst wil je dat natuurlijk niet gelijk opgeven… Daarom geven wij je 4 tips waarmee je ook ná terugkomst relaxed blijft.

1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Klinkt suf, maar het kan je veel werk schelen bij thuiskomst. Hoe fijn het ook is om na je laatste werkdag gelijk in vakantiemodus te springen, er moet eerst nog wat gebeuren in huis. Zorg ervoor dat het huis netjes en schoon is als je op vakantie gaat. Van tevoren iets meer werk, maar daarna kun je lekker ontspannen in de zon. Niets is lekkerder dan thuiskomen in een schoon huis en om onder schone lakens te kruipen. Haal dus voor je vakantie nog even de stofzuiger door het huis, dan heb je je vakantie éxtra verdiend!

2. Thuisbezorgd for the win

Na een heerlijke vakantie in Italië of Frankrijk waar je inmiddels elke menukaart uit je hoofd kent, is het altijd balen om thuis te komen en weer te moeten koken… Doe dit daarom de eerste dagen lekker niet! Dat dieet komt later wel, voor nu is Thuisbezorgd je beste vriend. Hetzelfde geldt voor boodschappen: bestel het online! Dit kun je zelfs al doen terwijl je nog op vakantie bent. Dan is je koelkast op de eerste dag na je vakantie gelijk weer lekker gevuld.

3. Ga niet gelijk aan het werk

Al heb je weinig vakantiedagen, plak er na je vakantie nog een paar vrije dagen achteraan. Zo kun je even tot rust komen, al je wasjes draaien en vervolgens met frisse moed weer aan het werk gaan. Hoe verleidelijk het ook kan zijn om gelijk al je familie en vrienden op te zoeken om al je vakantieavonturen te bespreken, het is beter om nog even je rust te pakken. Neem een dagje voor jezelf, doe de roljaloezie naar beneden, sluit de lamellen of je gordijnen op maat en denk nog even in rust terug aan je leuke vakantie! Hoe zorg jij dat je ontspannen blijft na je vakantie?