Zo start je een reisaccount op Instagram

Veel mensen dromen ervan om duizenden likes te krijgen op hun vakantiefoto's. Als reisliefhebber volg je zelf waarschijnlijk ook meerdere Instagramaccounts waarop de mooiste reisfoto's gedeeld worden. Maar hoe begin je met je eigen account? Hoe kom je aan volgers en maak je content van hoge kwaliteit? Lees snel verder voor goede tips voor beginners.

Kies een thema

Het is belangrijk om eenheid aan te brengen in je feed. Hierdoor weten mensen waarom ze jou zouden moeten volgen. Denk van tevoren dus goed na over het thema van jouw Insta-account. Deze focus kun je zien als je eigen niche. Wat maakt jouw reizen uniek? Onderneem jij bijvoorbeeld veel avontuurlijke activiteiten, ga je op zoek naar de mooiste plekjes in de natuur of wil jij op iedere bestemming genieten van de lokale keuken en dit vastleggen? Ligt de focus op de outfits die je aanhebt tijdens het reizen, of het kleine budget waarmee jij de wereld rondreist? Door hierover na te denken kom je ook dichter bij de kern van de reden dat jij reizen zo leuk vindt en leer je jezelf nog beter kennen.

Laat mensen met je meekijken

Doordat je tegenwoordig zo goed als overal op het internet kunt, kun je mensen eenvoudig een kijkje in je real-time leven geven. Bepaal van tevoren hoe vaak je ongeveer wilt posten. Wil je iedere dag wat delen of heb je liever wat meer tijd om een foto mooi te bewerken en de juiste caption uit te zoeken? Jouw volgers willen zich met jou identificeren, dus wees niet bang om te laten zien wie er achter het account zit. Je hoeft niet alleen maar selfies te plaatsen, maar soms mag je wel in de spotlight staan of in ieder geval onderdeel zijn van het geheel. Door je foto's te bewerken met eenzelfde filter krijgt je profiel een samenhangende en aantrekkelijke uitstraling. Dit kan onder andere met apps als Snapseed, Lightroom of VSCO.

Volgers bereiken

Volgers bereiken

Voor een optimaal bereik maar je gebruik van tags en hashtags in jouw posts. Je hoeft niet af te wachten totdat er mensen op jouw profiel komen, maar kunt ook actief op zoek naar volgers. Ga bijvoorbeeld naar vergelijkbare accounts en volg de mensen die interactie hebben met deze accounts. Bouw een band met ze op door foto's te liken en te reageren. Grote kans dat ze nieuwsgierig worden naar jouw profiel. Uiteindelijk kun je wellicht geld verdienen met jouw Insta-account. Ideaal als je digital nomad wilt worden!

Gebruik de Stories

Insta-stories laten je in een handomdraai engagement creëren met je volgers. Veel Insta-gebruikers kijken dagelijks de stories van de accounts die ze volgen. Met Stories kun jij op een laagdrempelige manier het reisleven delen en volgers naar je profiel lokken om bijvoorbeeld je nieuwste post te liken of door te klikken naar je blog. Ook leuk: oefen met vloggen! Na 24 uur is jouw story vanzelf weer verdwenen.