Vakantie Sicilië: 10 tips

Het echte Italië ervaren? Reis dan eens af naar Sicilië. Dit paradijselijke Italiaanse eiland is een feest voor liefhebbers van de Italiaanse cultuur. Je geniet er van de typische Italiaanse keuken, kunt er heerlijk rondstruinen door authentieke dorpjes of een bezoekje brengen aan grote steden als Palermo of Catania. Leer alles over de rijke historie van het gebied en kijk je ogen uit aan alle mooie oude bouwwerken. Ook voor natuurfanaten heeft Sicilië genoeg te bieden. Het eiland is het tehuis van beroemde vulkanen, zoals natuurlijk de Etna. Daarnaast zijn er verschillende schitterende natuurparken te vinden. De beste manier om in korte tijd zo veel mogelijk te zien, is door een auto te huren op Sicilië. Tips voor de beste vakantie ooit lees je hier.

1 Palermo

Op vakantie naar Sicilië? Een van de belangrijkste tips is Palermo, de hoofdstad van de regio. Bij Palermo denk je al gauw aan maffia en criminaliteit, maar niets is minder waar. Vandaag de dag is Palermo omgetoverd tot een kleurrijke, vrolijke stad waar van alles te doen en te zien is. Zo kun je er klimmen naar de top van de kathedraal of een bezoekje brengen aan de angstaanjagende Catacombe dei Cappuchini.

2 Cefalu

Dit schilderachtige kustplaatsje is de droom van iedere reiziger. Idyllische kleine huisjes gebouwd op de rotsen, met daartussen dromerige strandjes. Cefalu is een van de beste vakantie tips in heel Sicilië. Je kunt er wandelen door de kleine, slingerende steegjes, heerlijk op het strand liggen of genieten van verse vis op één van de zonnige terrassen op de rotsen. Een echte droombestemming.

3 Noto

Wie op vakantie naar Sicilië gaat en op zoek is naar tips, mag ook zeker het prachtige dorpje Noto niet overslaan. Dit typisch Siciliaanse dorp ligt in het zuidoosten van het eiland. Dit gedeelte van het eiland wordt ook wel ‘’de barokdriehoek’’ genoemd, dankzij de vele stadjes vol met barokke bouwwerken. Wie al deze mooie dorpjes wil zien kan het beste een auto huren op Sicilië. Een van de beste tips is het dorpje Noto, vol fotogenieke kerkjes en schattige straatjes.

4 Syracuse

Niet te missen tijdens je rondreis door Sicilië: het beeldschone Syracuse. Tips genoeg voor een dagje in deze prachtige stad aan de oostkust van het eiland. Het stikt er van de hoogtepunten. Zo heeft de stad een prachtig centrum vol sfeervolle pleinen, kleurrijke straatjes en indrukwekkende kerken. Je vind er een archeologisch park en gezellige markten waar je uren rond kunt dwalen. Geniet van een drankje langs het water en adem de typisch Siciliaanse sfeer: Syracuse is een van de beste tips voor een vakantie in Sicilië.

Bekijk alle rondreizen door Italië.

5 Riserva Naturale Oasi Faunistica di Vendicari

Na al deze mooie steden en dorpjes wil je natuurlijk ook graag wat zien van de mooie natuur op Sicilië. Naast alle leuke toeristische tips in Sicilië heb je er tevens prachtige natuurgebieden. Een van de mooiste is Riserva Naturale Oasi Faunistica di Vendicari. Dit natuurreservaat ligt langs de kust, dichtbij het eerder genoemde Syracuse. Je kunt er leuke wandelingen maken, of lekker genieten op een van de mooie stranden.

6 Etna

Een van de eerste tips die je vaak krijgt voor een vakantie in Sicilië is een bezoekje aan de Etna, het symbool van het eiland. Deze vulkaan is een van de grootste toeristische trekpleisters van Sicilië. Je kunt de actieve vulkaan vanuit de weide omgeving zien. Je kunt leuk wandelen langs de flanken van de Etna, of als je een echte bikkel bent, de top beklimmen. Deze is overigens ook bereikbaar met de bus. De omgeving is prachtig: bergen vol gestolde lava en een weids uitzicht. Een echte must-visit tijdens jouw vakantie in Sicilië.

Bekijk hier alle busreizen door Italië.

Lees ook: Vulkaan in Italië bezoeken? Vijf Italiaanse vulkanen

7 Scala dei Turchi

Een van de meest verrassende tips voor jouw rondreis door Sicilië zijn de krijtrotsen Scala dei Turchi. Deze indrukwekkende bezienswaardigheden liggen aan de zuidkust van het eiland. De Scala dei Turchi, wat ‘’de Turkse Trappen’’ betekent, zijn spierwitte krijtrotsen langs de zee. Je kunt er over smalle richels van strand naar strand lopen. Wie er aan het einde van de dag is kan er genieten van een adembenemende zonsondergang.

8 De Tempelvallei

Op vakantie naar Sicilië? Tips genoeg zou je zeggen. Het eiland stikt van de historische en culturele bezienswaardigheden. Het hart van menig cultuurliefhebber gaat harder kloppen van de beroemde Siciliaanse Tempelvallei. Deze verzameling van Dorische tempels staat vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is erg bijzonder om te bekijken. Je vind hier een paar van de best bewaarde Griekse tempels van de hele wereld.

9 San Vito Lo Capo

Ook voor een strandvakantie ben je in Sicilië zeker aan het juiste adres. Er zijn allerlei tips te geven op het gebied van paradijselijke stranden. Sicilië wordt omringd door helderblauw water. Met meer dan 1500 kilometer aan kustlijn is er altijd wel een fijn strand in de buurt. Hoewel de Siciliaanse stranden stuk voor stuk fantastisch zijn, is er eentje wel heel speciaal. Aan de westkust van het eiland ligt San Vito Lo Capo. Dit strand lijkt regelrecht uit een film te komen. Turquoise water, goudgeel zand, talloze palmbomen en wilde rotsen op de achtergrond: een waar droomstrand.

Lees ook: De 12 mooiste stranden van Europa

10 Alcantara kloof

De laatste van alle tips voor een vakantie naar Sicilië is een bezoekje aan de Alcantara kloof. Dit bijzondere natuurfenomeen is ontstaan door een aardbeving. De kloof is vervolgens helemaal gevuld met lava dankzij een vulkaanuitbarsting. Je kunt er geweldige avonturen beleven. Zo kun je heel mooi zwemmen in een van de verscholen strandjes tussen de kloof. Avontuurlijke reizigers kunnen er een wild water rafting excursie boeken, een super spannende ervaring om nooit te vergeten.

Gerelateerde producten

Amalfikust, Napels en Rome
  • Type reis: Rondreizen
  • Vakantieland: Italië
€ 1268,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Indrukwekkend Toscane, Montecatini Terme
  • Soort reis: Busreizen
  • Reis naar: Italië
€ 968,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Lago Maggiore, Nebbiuno
  • Soort reis: wandelvakantie
  • Reis naar: Italië
€ 948,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Culturele parels van Umbrië en Toscane, Chianciano Terme
  • Type vakantie: Busreizen
  • Vakantieland: Italië
€ 978,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Toscane te kust en te keur, Marina di Pietrasanti
  • Soort vakantie: Busreizen
  • Vakantieland: Italië
€ 898,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Zuid-Italië op het gemak
  • Type reis: Fly drive
  • Land: Italië
€ 1872,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
De schatten van Puglia
  • Soort vakantie: Busreizen
  • Reis naar: Italië
€ 1218,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Authentiek Puglia & Basilicata in agriturismo
  • Soort reis: Individuele reizen
  • Land: Italië
€ 1114,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Ontdek Rome
  • Soort vakantie: Busreizen
  • Land van deze vakantie: Italië
€ 948,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Puglia en Matera op het gemak
  • Type vakantie: Rondreizen
  • Land van deze vakantie: Italië
€ 1325,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR