Tv kijken op reis? Wij geven je 5 opties!

1. Een digitaal TV abonnement. Met digitale TV heb je zonder internet, een coax-kabel of satelliet overal in Nederland toegang tot wel 30 live TV-kanalen, of meer. Digitale TV kan jij zelf gemakkelijk aansluiten, dit duurt ongeveer 10 minuten. Zo geniet jij overal in Nederland van je favoriete programma’s in HD. Daarnaast kan jij tegen betaling het abonnement uitbreiden. Kies bijvoorbeeld voor ESPN zenders en mis nooit meer een wedstrijd van je favoriete club.

2. Via een streamingdienst online TV kijken. Je kan bijvoorbeeld een betaald abonnement afsluiten bij KPN iTV. Hiermee kijk je via je telefoon naar verschillende televisie zenders. Liever niks extra's voor een app betalen? Download dan de NPO app en kijk gratis naar bekende televisie zenders. Bij beide opties kan je met een Google Chromecast een programma op de TV afspelen. Het enige nadeel hiervan is dat je een internet verbinding nodig hebt. Bovendien kunnen de kosten voor jouw mobiele data flink oplopen wanneer je geen wifi gebruikt.

3. Gratis tv kijken via de app. Hoogstwaarschijnlijk zit jij al aangesloten bij een TV-provider. Controleer of zij een app hebben. Het is vaak namelijk zo dat TV kijken op je mobiel hierbij zit inbegrepen. Neem contact op met je provider en profiteer van tv kijken zonder extra kosten te maken.

4. Een VPN gebruiken. Het komt vaak voor dat Nederlandse streamingdiensten of abonnementen niet werken in het buitenland. Dit heeft te maken met de uitzendrechten. Een manier om toch toegang te krijgen tot de kanalen is via een VPN. Een VPN maakt in het buitenland verbinding met een netwerk in Nederland. Ook hier is het nadeel dat je toegang tot het internet nodig hebt.

5. Satelliet TV. Dit is natuurlijk niet geschikt wanneer jij met het vliegtuig reist. Voor een camper- of caravan-reis is het zeker een optie. Door het meenemen van een satelliet kun je zowel in het binnen- als buitenland kijken naar je favoriete zenders, met een scherpe beeldkwaliteit. Bij een TV provider kan je dit tegen betaling regelen.

Fijne vakantie en tot kijks!