Tips voor een reis zonder zorgen

Op vakantie gaan is heerlijk, maar voor vertrek kun je redelijk wat stress ervaren. Het huis nog even snel opruimen en schoonmaken, koffers pakken, de auto in of naar het vliegveld, en op dat moment bedenk je dat je jouw tandenborstel bent vergeten. Dit is natuurlijk niet onoverkomelijk, want bijna alles kun je aanschaffen op de plek van bestemming. Maar om zorgeloos op reis te gaan is het wel zo fijn om al jouw zaken op orde te hebben. Gebruik deze tips voor een reis zonder zorgen.

Maak een paklijst

Iedere reiziger is gebaat bij een checklist die je voor vertrek kunt afwerken om te zien of je echt alles hebt ingepakt. De kans dat je iets vergeet blijft aanwezig, of je nu ieder jaar een aantal maanden gaat backpacken of af en toe op vakantie gaat naar een luxe resort. Met een paklijst loop je stapje voor stapje na of alles wat je nodig hebt in de koffer zit. Als je weet dat er niets meer is wat je kunt vergeten ga je een stuk geruster op reis en kun je alle zorgen van je af zetten.

Alle papieren bij de hand

Het geeft voor vertrek veel rust als je alle reisdocumenten op één plek bewaart. Maak bijvoorbeeld een mapje waarin je de tickets bewaart, de bevestiging met het adres van je accommodatie, informatie omtrent de autoverhuur als je ervoor gekozen hebt om een auto te huren en eventuele documenten die je in het vliegtuig ontvangt voor je visum. In dit mapje kun je ook alle informatie van je verzekeringen bewaren. Mocht er iets gebeuren kun je direct de juiste contactgegevens vinden. Check van tevoren altijd of je een visum nodig hebt voor je vakantiebestemming.

De juiste apps op je telefoon

Download thuis de apps die tijdens je vakantie goed van pas komen en zorg dat je telefoon geüpdatet is voor vertrek. Ook kun je films en muziek downloaden zodat je onderweg altijd je eigen entertainment bij je hebt. Handige apps voor tijdens je vakantie zijn onder andere apps waarmee je het weer kunt checken, kunt navigeren en vervoer en hotels kunt boeken. Goede apps die wij aanraden voor op reis zijn onder andere TripAdvisor, Uber (niet in alle landen beschikbaar), Moovit en Google Translate.

Bekijk ook deze handige apps voor een stedentrip.

Sluit een goede reisverzekering af

Om niet voor onverwachte en vervelende kosten te staan tijdens je reis valt het aan te raden om een goede reisverzekering af te sluiten. Hierdoor verzeker je jezelf bijvoorbeeld tegen kosten door diefstal en extra vervoerskosten, mocht je onverhoopt terug naar Nederland moeten keren. Als er iets gebeurt tijdens je vakantie is dit al vervelend genoeg en is het prettig om te weten dat je een verzekering hebt die de kosten voor je dekt.