5 handige apps voor een stedentrip

Heb jij een stedentrip binnenkort? Dan zijn dit de 5 apps die je zeker moet hebben. Denk aan apps met de kaart, vertalingen, wisselkoersen, weervoorspellingen enzovoort. Als je binnen Europa blijft is het gebruik van 4G niet meer zo’n groot probleem, dus deze apps kun je gerust gebruiken.

1. Google Maps

Je bent in het buitenland dus je kent de weg natuurlijk niet. Een papieren kaart is wel veel gedoe, dus kies dan voor de app Google Maps voor op je telefoon. Met Google Maps kun je overal naartoe navigeren. Wil je toch geen internet gebruiken? Geen probleem, want je kunt de kaarten ook offline opslaan en later gebruiken. Als je een iPhone X gebruikt dan gebruikt Google Maps alle aanwezige schermruimte voor de kaart.

2. Uber

Taxi nodig? Dan kun je een rit aanvragen via de Uber app en je wordt binnen een paar uur opgehaald. Vraag in Barcelona een Uber rit aan naar het strand en binnen no time staat de chauffeur al voor de deur. Omdat het een alternatief is voor de normale taxi’s is het voordeliger. Je kunt kiezen voor minder luxe auto’s, maar ook kun je opgehaald worden door luxe varianten. Uber is over steden over de hele wereld beschikbaar, 24 uur per dag. Check het wel even voor de zekerheid.

3. Google Foto’s

Tijdens je stedentrip maak je een hoop foto’s en leuke kiekjes. Zeker als je een Samsung s10 hebt kun je het niet laten om foto’s te maken gezien de topkwaliteit camera. Is je geheugen weer vol? Dan kun je de Google Foto’s app gebruiken als cloudopslag. Je kunt de foto’s die op je telefoon staan met een gerust hart wissen, want in Google Foto’s blijft alles gewoon beschikbaar. Er zit geen limiet aan, dus je kunt een onbeperkt aantal foto’s opslaan. Je kunt wel kiezen om foto’s in hoge kwaliteit op te slaan tot een grootte van maximaal 10 MB. Als je dat wilt dan kun je na de gratis 15 GB opslag het geheugen uitbreiden. Maar laten we eerlijk zijn, 10 MB is best veel.

4. Tripadvisor

Tripadvisor, dé app om uit te zoeken waar je gaat eten ’s avonds. Je kunt zoeken in je omgeving naar de leukste restaurantjes in de buurt en je kunt reviews lezen. Veel gasten maken ook foto’s die ze daarop plaatsen, zodat je kunt zien hoe het restaurant er ‘in het echt’ uitziet. Tripadvisor laat niet alleen de beste restaurants zien, maar ook bezienswaardigheden en allerlei aanbevelingen die je niet moet missen tijdens je stedentrip.

5. Google Translate

Spreek je de taal niet en wil je iets op een terras bestellen? Dan is het handig als je even snel Google Translate kunt openen op je telefoon. Een Nederlandse zin invoeren en het komt er in een andere taal uit.

Met deze apps hoef jij je geen zorgen meer te maken tijdens je stedentrip. Je weet altijd waar je bent en je hoeft van tevoren niet uit te zoeken waar je gaat eten. Een stedentrip vol spontane uitjes, want alles kan met al die slimme apps.