Smarthome en vakantie – De handigste gadgets

Vakantie, de mooiste tijd van het jaar! Waar je ook heen gaat, het is altijd een oase van genieten. Voor liefhebbers van luxe is dit soms een stapje terug doen. Vooral tijdens het kamperen met bijvoorbeeld een tent of de camper. Veel van de technische luxe die je gewend bent, zul je niet hebben op vakantie. Je kunt dus je smarthome gedag zeggen, zou je zeggen. Gelukkig geldt dit niet voor al je gadgets. In dit artikel zetten we alles op een rijtje wat mogelijk is op het gebied van (slimme) gadgets op vakantie, maar ook vanaf je vakantie adres!

Gadgets voor onderweg

De meeste gadgets moet je dus aan de kant zetten. Op zich niet erg, maar wel minder handig. Toch zijn er een aantal producten die jij gewoon op je vakantie adres kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een slimme bluetooth speaker. Hierdoor heb jij gewoon hoge kwaliteit muziek, waar je ook bent of heen gaat! Ideaal als je een feestje wilt bouwen op de camping of als je lekker aan het strand ligt. Tegenwoordig zijn er enorm veel aanbieders van kwalitatieve bluetooth speakers, waardoor je door de bomen haast het bos niet meer ziet! Denk aan merken als Sonos, JBL of Bose. Het positieve aan de hoeveelheid speakers is dat er altijd wel één tussen zit die past bij jouw smaak en budget. Een andere aanrader op vakantie is de mobiele beamer. Deze apparaten zijn namelijk bijzonder compact en hebben maken het mogelijk om, waar je ook bent, altijd even te ontspannen met goed én groot beeld! Of je nu even een voetbal wedstrijd wilt kijken of toch nog een aflevering van je favoriete serie, het kan tegenwoordig allemaal. De mobiele beamers van Philips zijn een echte aanrader. Het is weliswaar een kleine investering, maar je haalt het er dubbel en dwars uit! Een ander product dat van grote toegevoegde waarde kan zijn op vakantie zijn de trackers van Tile. Hierdoor raak je nooit meer de sleutels kwijt op vakantie. De Tile Mate trackers kun je namelijk vastmaken aan je sleutelbos (of natuurlijk iets anders wat je écht niet kwijt mag raken! Dankzij bluetooth en een tracking app heb je ze binnen no-time gevonden!

Smarthome thuis

Smarthome

De meeste smarthome producten staan, zoals de naam al doet vermoeden, thuis! Maar ondanks dat ze thuis staan hebben ze vanaf je vakantie adres veel toegevoegde waarde. Denk aan alle slimme bewakingsapparatuur die het mogelijk maken om vanaf je smartphone alles in de gaten te houden. Dit kan zowel passief (via push meldingen op je smartphone bij beweging die wordt gedetecteerd door een slimme bewegingsmelder) als actief (live camerabeelden bekijken, overal ter wereld!). 50five is een partij die gespecialiseerd is in smarthome producten. Zij verkopen verschillende merken, waaronder Netatmo en Somfy, die je helpen met je huis te beveiligen op afstand.