Roadtrips leveren gevarieerde vakanties op

Wil je van je vakantie een unieke belevenis maken? Dan hoef je daarvoor zeker niet naar de andere kant van de wereld te reizen. Ook in onze eigen omgeving kun je meer dan voldoende plekken ontdekken, waar je waarschijnlijk nog nooit eerder geweest bent. Kies je ervoor om dat soort locaties middels een roadtrip te bezoeken, dan biedt elke vakantiedag je gegarandeerd iets nieuws. Omdat je voor de roadtrip gebruik maakt van je eigen auto kun je het voor de rest zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Ben je echt avontuurlijk ingesteld, dan is een tentje voor het kamperen en wat kleding waarschijnlijk meer dan genoeg om je roadtrip te doorstaan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om elke nacht in een ander hotel of andere AirBnB-woning te overnachten. In dit artikel geven we je een voorbeeld van een roadtrip die je door Nederland zou kunnen maken, waarbij we ons in dit geval beperken tot het gebied boven de rivieren.

Rondje Noord-Nederland

Wie helemaal in het uiterste noorden van Nederland met zijn roadtrip wil beginnen, komt vanzelfsprekend op een van de Waddeneilanden uit. Hou er in dat geval wel rekening mee dat je je auto niet mee kunt nemen als je voor Vlieland of Schiermonnikoog kiest, want die twee eilanden zijn autovrij. Op de Waddeneilanden is het mogelijk om van de fraaie natuur te genieten en heb je de mogelijkheid om bij eb van het ene naar het andere eiland te wandelen en daarbij eventueel zeehonden te spotten. Je volgende bestemming zouden de Friese meren kunnen zijn waar je heerlijk langs het water kunt vertoeven en desgewenst een boottocht kunt maken of deel kunt nemen aan andere watersporten. Via de Afsluitdijk rijd je vervolgens naar de Alblasserwaard waar je hét Nederlandse symbool bij uitstek kunt gaan bewonderen: de Molens van Kinderdijk. Op korte afstand van de molens is ook de Nieuwe Hollandse Waterlinie te vinden, dat zonder meer een bezoekje waard is. Dit ‘grootste geheim van Nederland’ is een indrukwekkende historische verdedigingslinie die bestaat uit maar liefst 45 forten, 2 kastelen en 6 versterkte vestigingen. Je sluit je roadtrip af in natuurpark de Hoge Veluwe, dat bekend staat om fraaie uitzichten en ongerepte natuur. Dit park is ook een ideale locatie voor een fiets- of wandeltocht.

Roadtrip tips

Tijdens je roadtrip is je eigen auto weliswaar het vervoermiddel dat continu tot je beschikking staat, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat je er de hele dag kilometers in moet maken. Kies er bijvoorbeeld bewust voor om snelwegen zoveel mogelijk te mijden waardoor je via secundaire wegen ongetwijfeld op verrassend fraaie plekjes terecht komt. Blijf ook daar niet aan een stuk doorrijden, maar stop geregeld spontaan ergens om even van de omgeving te genieten. Dat laatste kun je ook doen door bijvoorbeeld onderweg in een willekeurig, minder toeristisch dorpje te stoppen om daar op zoek te gaan naar de plaatselijke lekkernij. Zorg er tenslotte voor dat je WA-verzekering up-to-date is voordat je vertrekt en benut die check eventueel meteen om te controleren of je deze verzekering ergens anders wellicht goedkoper af kunt sluiten. Een goede WA-verzekering zorgt er per slot van rekening voor dat je van het begin tot het einde zorgeloos van je roadtrip kunt blijven genieten.