Een moment geduld. We zoeken het geschikte aanbod reizen voor je…
Eerste keer kamperen. Deze 5 fouten maakt iedereen
Met de mooie safaritenten en alle luxe kampeerspullen van tegenwoordig wordt kamperen steeds aantrekkelijker. Het is eigenlijk bijna hetzelfde als een huisje huren. Alleen sta je dan ook nog eens midden in de natuur. De eerste keer kamperen is natuurlijk een groot avontuur. Je weet niet precies wat je mee moet nemen en probeert je zo goed mogelijk voor te bereiden. Ervaren kampeerders kennen de beginnersfouten natuurlijk. Maar deze kun je natuurlijk ook voorkomen. Doe dus je voordeel door deze fouten even door te lezen. Zo maak je deze niet wanneer je voor het eerst gaat kamperen.
Direct een tent kopen
Nieuwe kampeerders kopen vaak in al hun enthousiasme een tent. Dat is geen goed idee. Waarom niet? Ten eerste weet je niet of je kamperen wel echt leuk vindt. Ten tweede weet je ook niet welke tent of caravan bij jou past. Huur de eerste keer dus een tent of caravan. Kies ook altijd voor een lichtgewicht tent die je eenvoudig kunt opzetten. En er zijn tegenwoordig ook pop up tenten die zichzelf opzetten. Wanneer je hele kampeerset in een half uur staat (bij dertig graden plus), dan is dat echt een cadeau aan jezelf.
Van alles vergeten
Wanneer je gaat kamperen, dan moet je veel spullen meenemen. Voor veel mensen is het lastig om dan niet van alles te vergeten. Gelukkig zijn er online goede checklists te vinden. Je hoeft dus niet alles zelf te verzinnen. Je print gewoon zo’n handige checklist en vinkt alles netjes af. Zo heb je straks ook je tandenborstel, ondergoed en groene kaart bij je.
Geen weerbestendige spullen meenemen
Je gaat lekker in de Pyreneeën kamperen. Overdag is het er rond de dertig graden. Heerlijk warm dus. Maar ’s-nachts kan het daar zomaar vriezen. Een set met een paar extra dikke slaapzakken meenemen, is dan zeker een goed idee. Zorg ook voor voldoende warme kleding, joggingbroeken, truien. En echt waar: sommige mensen nemen zelfs sjaals, mutsen en handschoenen mee (beetje afhankelijk van je bestemming). Ook een zonne-abri, parasol, straalkachel, windscherm en plastic folie zijn soms aanraders.
Het verkeerde luchtbed meenemen
Hier heeft elke kampeerder wel zijn of haar eigen ervaringen mee: het luchtbed dat halverwege de nacht leegloopt. Verdiep je dus van tevoren goed in welke matjes of luchtbedden echt goed slapen. Koop liever niet het goedkoopste luchtbed. Doe je dit wel, neem dan een reserveset mee (plus een opgeladen, elektrische pomp). Sommige mensen zweren bij de combinatie van een matje met luchtbed of een Aerobed.
Snel een camping boeken
En als laatste: het boeken van de camping. Boek je deze snel en zonder echt goed te kijken dan kan dit op een teleurstelling uitlopen. Sommige camping hebben dan ineens een loeiharde animatieshow die de hele avond doorgaat. Of grote hekken om de camping met beveiligingspersoneel en armbandjes. Bedenk van tevoren dus goed wat je belangrijk vindt. Vind je rust bijvoorbeeld belangrijk? Kies dan voor een camping met extra ruime plekken waar het na 22:00 stil moet zijn. Kijk ook zeker altijd even naar de last minute aanbiedingen. Daarmee kun je flink wat geld besparen op je kampeervakantie.
Goedkoop of vakantie of een last minute hotel
Kamperen is aantrekkelijk, want het is een relatief goedkope manier van op vakantie gaan. En tegenwoordig maak je een verblijf in een (safari)tent zo luxe als je zelf wilt. Je valt in slaap in een natuurrijke omgeving en ’s ochtends zijn het de vogeltjes die je wakker fluiten. Hoe fijn is het om in de buitenlucht je vakantie door te brengen? Ben je het kamperen na een paar dagen zat en slaap je liever op een comfortabel bed in plaats van op een luchtbed? Maak het jezelf gemakkelijk en boek een hotel inclusief uitgebreid ontbijt. Ook dat is vakantie en hoeft door het boeken van een last minute niet duur te zijn!