Op vakantie naar de kust in Zuid Engeland: 3 tips

De Engelse kust is één grote verrassing. Ruige kliffen worden er afgewisseld met middeleeuwse dorpjes gelegen in diepgroene landschappen. Ook vind je er heerlijke stranden en tropische wateren. Een vakantie langs de kust van Zuid Engeland is alles wat je niet zou verwachten van een vakantie in Engeland! Laat je verrassen tijdens een rondreis door Engeland en bezoek enkele van de mooiste plekken van het land. Met de auto naar Engeland was nog nooit zo leuk! Rijd van hoogtepunt naar hoogtepunt en rust tussendoor uit op een lekker warm strand. Langs de Engelse kust kan het allemaal.

Subtropisch klimaat

De Engelse kust subtropisch? Het is moeilijk te geloven dat in dit land, wat bekend staat als koud en regenachtig, een subtropisch klimaat kan heersen. Toch beschikt de meest zuidelijk gelegen Engelse kust wel degelijk over een subtropisch klimaat waar zelfs palmbomen groeien! Cornwall wordt daarom ook wel ‘’de Engelse Riviera’’ genoemd. Naast heerlijk wandelen kun je langs de kust van Zuid Engeland dan ook heel fijn watersporten beoefenen of lekker genieten van de zon. Met de ferry van Calais naar Dover vaar je in slechts 90 minuten naar Engeland. Van hieruit is het zo’n 5 uur rijden tot je je in Cornwall bevindt. Vervolgens kan de pret beginnen!

Tip 1: The White Cliffs of Dover

Vers vanaf de boot heb je direct al een van de hoogtepunten te pakken: de beroemde witte kliffen van Dover. Deze krijtrotsen strekken zich uit langs de kustlijn van Kent, aan weerszijden van Dover. De spierwitte rotsen contrasteren prachtig met de wilde golven die er tegenaan slaan. Je kunt geweldig wandelen langs dit deel van de kust van Zuid Engeland. De zogenaamde ‘Jurassic Coast’ dankt zijn naam aan de kliffen die zijn ontstaan in het Jura-tijdperk. Er worden dan ook veel fossielen gevonden in dit gebied. Wie er rondwandelt begrijpt direct waarom het prachtige kustgebied in 2001 als tweede wereldwonder van het Verenigd Koninkrijk een plekje bemachtigde op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Tip 2: St. Ives

Een van de mooiste plekjes die je zeker moet bezoeken tijdens het wandelen langs de kust van Zuid Engeland is St. Ives. Voorheen leefden de mensen uit dit plaatsje voornamelijk van de visserij, maar vandaag de dag is het stadje helemaal gericht op het toerisme. In St. Ives, gelegen aan de Keltische Zee waan je je ’s zomers in een Spaans kustdorpje. Het is een idyllisch stadje waar veel kunstenaars zich gevestigd hebben. Naast de vele vissershuisjes vind je er dan ook veel ateliers, studio’s en winkeltjes waar mooie kunstitems verkocht worden.

Tip 3: Torquay

Een derde tip voor jouw vakantie langs de zuidkust van Engeland is Torquay. Dit is een van de populairste badplaatsen van Cornwall. Je vind er kilometers lange stranden en gezellige promenades omringd door palmbomen. Hier kun je overdag mooie wandelingen maken of chillen op het strand, en ’s avonds genieten van het gezellige nachtleven. Ook is een bezoekje aan het Living Coast Complex in Torquay zeker niet te missen. In deze dierentuin krijg je een goed beeld van het leven aan de Engelse kust: van pinguïns tot octopussen en zeehonden.

Lees ook: De 5 mooiste bezienswaardigheden van Devon.

Gerelateerde producten

Somerset and the Cotswolds
 • Type vakantie: Busreizen
 • Land van deze reis: Groot-Brittannië
€ 1018,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Isle of Wight, Devon and Cornwall
 • Soort vakantie: Busreizen
 • Land van deze vakantie: Groot-Brittannië
€ 1258,00 bij DeJongIntra.nl
Engeland - van kust naar kust
 • Soort reis: Fietsvakantie
 • Vakantieland: Engeland
 • Duur vakantie: 6-9 dagen
€ 800,00 bij Fietsrelax.nl
P&O Ferries en Irish Ferries, 12-daagse rondreis Hoogtepunten Van Ierland - Inns
 • Soort reis: Rondreizen
 • Land: Ierland
€ 1832,00 bij BBI-Travel.nl
Ontdek Devon en Cornwall
 • Type vakantie: Fly drive
 • Land van deze vakantie: Groot-Brittannië
€ 2081,00 bij DeJongIntra.nl
Duinkerken of Calais - Dover en overtocht over de Ierse Zee
 • Land van deze reis: Ierland
€ 139,00 bij BBI-Travel.nl
IJmuiden-Newcastle en Holyhead -Dublin
 • Vakantieland: Ierland
€ 357,00 bij BBI-Travel.nl
Rotterdam-Hull en Holyhead-Dublin
 • Land van deze reis: Ierland
€ 268,00 bij BBI-Travel.nl
Calais-Dover en overtocht over de Ierse Zee
 • Land: Ierland
€ 124,00 bij BBI-Travel.nl
Ontdek Devon en Cornwall
 • Type reis: Individuele reizen
 • Reis naar: Groot-Brittannië
€ 1554,00 bij DeJongIntra.nl