De 5 mooiste bezienswaardigheden van Devon

Devon is een graafschap in het zuidwesten van Engeland. Het gebied van ruim 6700 vierkante kilometer is een prachtige bestemming voor een mooie natuurvakantie. Wie een rondreis maakt door Devon combineert dit vaak met een bezoek aan Cornwall. Je vind er ruige baaien omringd door rotsen en afgewisseld door een groen landschap. De groene heuvels staan volgebouwd met idyllische dorpjes die stuk voor stuk prachtig zijn om te zien. Een rondreis door Devon en Cornwall staat bekend als een van de meest bijzondere natuurreizen van Engeland. Je kijkt er je ogen uit aan de frisse, ongerepte landschap. In Devon zijn allerlei leuke bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het natuurpark van Dartmoor, de waterval in Lydfjord en het kasteel van Dartmouth. Het milde klimaat maakt Devon tot een perfecte plek voor een bijzondere vakantie. Dit zijn de vijf mooiste bezienswaardigheden die je niet wilt missen tijdens je trip naar Devon.

1 National Park Dartmoor

Dartmoor National Park is een ruig natuurgebied. In de uitgestrekte heidevelden lopen tientallen kuddes wilde runderen, paarden en schapen rond. De groene heiden worden afgewisseld met rotsachtige heuvels, onheilspellende moerassen, woeste wouden en kabbelende rivieren. Je kunt geweldig wandelen en fietsen in Dartmoor. In dit deel van Devon vind je allerlei mooie bezienswaardigheden. Zo kun je er een bezoekje brengen aan middeleeuwse boerderijen en vind je er verschillende historische monumenten.

2 Lydford Gorge

Lydford Gorge is een diepe kloof met een spectaculaire, 30 meter hoge waterval. Ook hier leven weer allerlei wilde dieren, zoals bijzondere vogelsoorten. Je kunt geweldige wandelingen maken in het natuurgebied rondom Lydford Gorge. Waad door kleine beekjes, klim over hoge rotsen en geniet van het geluid van kabbelend water en de geur van de natuur om je heen. Natuurliefhebbers mogen Lydford Gorge zeker niet missen tijdens een rondreis door Devon en Cornwall.

3 Dartmouth Castle

Dartmouth Castle ligt op een prachtige locatie, aan de rivier de Dart. Precies waar de Dart uitmondt in zee, vind je dit historische kasteel. Het kasteel werd ooit gebouwd om de haven van Dartmouth te kunnen beschermen. Je kunt Dartmouth Castle alleen per boot bereiken. Het eeuwenoude bouwwerk dateert uit de veertiende eeuw. Tijdens de eeuwen daarna werd het kasteel verder versterkt en tijdens de Engelse burgeroorlog tussen 1642 en 1651 werd Dartmouth Castle met zijn vervaarlijke kanonnen wederom ingezet als verdediging. Het is een van de leukste historische bezienswaardigheden van Devon en het zuidwesten van Engeland.

4 Buckfast Abbey

In het zuiden van Devon vind je Buckfast Abbey. Een abdij die onderdeel is van een nog steeds actief Benedictijnenklooster. Het is een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van Devon, Engeland. Wie een bezoekje brengt aan Buckfast Abbey komt helemaal tot rust. De leefomgeving van de monniken, die hier tot op de dag van vandaag nog steeds wonen, is ontzettend rustig en sereen. Maak een wandeling door de kloostertuinen en stel je voor hoe de monniken hier hun dagen doorbrengen. Een dagje leven in Buckfast Abbey is een erg bijzondere belevenis die je niet snel zult vergeten.

5 Exeter Cathedral

Exeter is een eeuwenoude stad, gesitueerd langs de rivier de Exe. De historische stad stamt uit de tijd van de Romeinen en is één groot openluchtmuseum. Nergens in Devon vind je zo veel bijzondere bezienswaardigheden als in Exeter. De gotische kathedraal is letterlijk en figuurlijk het toppunt van de stad. De Exeter Cathedral werd gebouwd in de elfde eeuw en is een van de best bewaarde gotische bouwwerken van het land. Naast de adembenemende kathedraal vind je in Exeter tevens een Normandisch kasteel en ondergrondse passages die nog stammen uit de middeleeuwen. Cultuurfanaten kunnen hun hart ophalen in Exeter. Jouw ideale rondreis door Engeland Enthousiast geworden over een tripje naar Devon en Cornwall? Devon, gelegen in het zuidwesten van Engeland, is een afwisselende regio waar van alles te beleven is. Het klimaat van Devon is subtropisch. Je geniet er van een stuk meer zonuren en minder regen dan in de rest van Engeland. Dit maakt Devon tot de perfecte bestemming voor een fietsvakantie in Engeland. Langs de kustlijnen kun je fantastisch fietsen en er is van alles te zien. Ben je er nog niet helemaal uit waar je precies heen wilt? Dan kun je alle rondreizen door Engeland bekijken. Er zit gegarandeerd een reis bij die jouw hart sneller doet kloppen!

Gerelateerde producten

Ontdek Devon en Cornwall
  • Type vakantie: Fly drive
  • Vakantieland: Groot-Brittannië
€ 2058,00 bij DeJongIntra.nl
Isle of Wight, Devon and Cornwall
  • Type vakantie: Busreizen
  • Land: Groot-Brittannië
€ 1338,00 bij DeJongIntra.nl
Ontdek Devon en Cornwall
  • Type reis: Individuele reizen
  • Vakantieland: Groot-Brittannië
€ 1488,00 bij DeJongIntra.nl