Nazomeren op zonnige bestemmingen

Wat is er fijner dan een zomervakantie in de zon? Een nazomervakantie in de zon natuurlijk! Wanneer de zongebruinde huid van je collega’s en vrienden weer vervaagt, zit jij nog heerlijk uit te kijken naar je zonvakantie in bijvoorbeeld de maand oktober. Maar welke bestemming kies je als je een grote kans wil hebben op heerlijk weer? Lees verder voor tips en inspiratie.

Italië

In oktober kan je in Italië nog genieten van een heerlijk temperatuurtje. Hoe zuidelijker je gaat, hoe groter de kans dat je er nog een echte strandvakantie van kan maken. Denk bijvoorbeeld aan het eiland Sicilië. Ben je een wijnliefhebber, dan kan je ook zeker in Italië terecht: in het najaar is de druivenpluk en kan je wijn en sfeer proeven op de vele wijnfeesten die gevierd worden. Daarnaast zijn de grote steden als Rome en Florence een aanrader: met begin twintig graden de perfecte temperatuur om door een stad te struinen. Overweeg je Italië, bekijk dan ook eens een van de vijf prachtige vulkanen.

De Griekse eilanden

Met temperaturen rond de 25 graden kan je op de Griekse eilanden je geluk niet op in oktober. Te denken valt aan Zakynthos, Corfu en Rhodos. Zoek je een wat minder toeristische bestemming? De eilanden Kefalonia, Mykonos en Skiathos zijn nog niet bekend bij de grote massa en daarom heerlijk authentiek.

Bron foto’s: Corendon

Bali

Booming Bali! Hoewel de kans groot is dat je ook wel wat regenbuien over je heen zult krijgen wanneer je in oktober Bali bezoekt, kan je ook zeker zijn van heerlijke zonovergoten dagen. Met het tropische klimaat van Bali kan het hier wel oplopen tot boven de 30 graden. Bali is een zeer diverse bestemming: je kan er heerlijk eten, genieten van indrukwekkende tempels en prachtige natuur bewonderen maar ook heeft het een bruisend uitgaansleven en geweldige stranden. Gegarandeerd voor ieder wat wils.

Marokko

Waar het in de zomermaanden erg heet kan worden in Marokko, kan je er in oktober terecht voor een zeer aangename, warme temperatuur. Aan de kust van Marokko vindt je luxe resorts, waar je niets hoeft te doen behalve luieren in de zon. Maar de vakantieganger die wat meer avontuur en cultuur zoekt, kan bijvoorbeeld de koningssteden bezoeken, winkelen in de souks of een woestijntocht maken.

De Canarische eilanden

Dat je op de Canarische eilanden kan genieten van een heerlijk nazomerzonnetje is zeker, maar welk eiland kies je? De Canarische eilanden kennen een grote diversiteit in karakter. Gran Canaria en Tenerife zijn het meest toeristisch, wat betekent dat hier ook de meeste attracties zoals waterparken en dierentuinen zijn. Las Palmas is qua natuur erg groen en heeft prachtige wandelroutes. Op Lanzarote waan je je bijna op de maan: dit vulkaaneiland heeft bijna geen begroeiing en heeft een bijzonder, rotsachtig uiterlijk. Op alle eilanden kan je prachtig snorkelen en duiken en heb je geluk, dan kan je zelfs dolfijnen spotten! Ben jij al enthousiast geworden om in oktober een heerlijke vakantie naar een zonnige bestemming te boeken?