Met de motor naar Engeland: 4 tips

De allerleukste vakantie? Pak een tas in met de meest essentiële benodigdheden, stap op de motor en rijden maar! Heerlijk ontspannen toeren langs water, door bossen, weiden en tuinen en van zinderende stad tot pittoresk dorpje. Met de motor naar Engeland is afwisselend en spannend. Niets leuker dan een motorvakantie in Engeland waarbij je in enkele dagen tal van landschappen kunt bewonderen. Je kunt je rondreis door Engeland zelf samenstellen of één van de motorroutes door Zuid Engeland volgen. Lekker op de motor of toch liever een autovakantie naar Engeland? Hier een paar onmisbare tips voor een onvergetelijke vakantie.

Ga goed voorbereid op pad

Wie een fijne vakantie wil beleven moet zich natuurlijk goed voorbereiden. Bij een motorvakantie in Engeland komt flink wat voorbereiding kijken. Behalve een geldig paspoort of een ID-kaart ben je tevens verplicht je motorpapieren en rijbewijs bij je te hebben. Als je deze papieren tijdens een eventuele controle niet kunt laten zien riskeer je een flinke boete. Ook moet je er van tevoren voor zorgen dat je beschikt over een European Health Insurance Card. Deze kun je aanvragen bij je verzekeringsmaatschappij. Deze internationale kaart staat in veel gevallen op de achterkant van je eigen zorgpas, maar als dit niet het geval is moet je deze van tevoren aanvragen.

Rijden in Engeland

Het eerste waar je bij stil moet staan als je met de motor naar Engeland gaat, is dat weggebruikers hier links dienen te rijden. Dit maakt motorrijden in Engeland in het begin even wennen. Na enkele uren zit het links rijden echter al helemaal in je systeem. In Engeland is er geen algemene regel die stelt dat rechts voorrang heeft, zoals wij in Nederland gewend zijn. Bestuurders op een hoofdweg hebben in het algemeen voorrang. Wegbelijning en borden maken dit duidelijk. Ook de snelheden die je dient aan te houden zijn in Engeland anders. Binnen de bebouwde kom geldt een maximale snelheid van 30 mph, zo’n 48 kilometer per uur. Buiten de bebouwde kom mag je in de meeste gevallen 60 mph (96 kilometer per uur) rijden en op autosnelwegen geldt een maximale snelheid van 70 mph (112 kilometer per uur).

Routes uitstippelen

Ben je goed voorbereid en helemaal op de hoogte van de regels op de Engelse wegen? Dan komt het leukste deel van je reis: namelijk de voorbereiding van de routes. De mooiste motorroutes van Engeland zijn te vinden in het zuiden van het land. Er zijn tal van motorroutes uitgezet in Zuid Engeland die je over kronkelende weggetjes, langs prachtige stranden en door unieke natuurgebieden voeren. Ontdek gezellige badplaatsen en historische steden als Canterbury. Tijdens een motorvakantie in Engeland zie je van alles in een korte tijd. Wie met de motor naar Engeland wil kan de ferry van Duinkerken naar Dover nemen. Na aankomst in Dover kijk je direct uit over de prachtige witte kliffen en ruige zee: het perfecte startpunt voor een mooie ontdekkingsreis.

Lees ook: 3 tips voor je vakantie naar Zuid-Engeland.

Van tropische badplaatsen tot natuurparken

Vanaf ‘the white cliffs of Dover’ kun je alle kanten uit. Rijd lekker langs de kust met de wind door je haren en maak tussenstops in leuke badplaatsen als Plymouth, Southampton, Brighton en Portsmouth. Ontdek het tropische Cornwall, de rijke historie van Devon en de adembenemende landschappen in de regio Kent. De vele motorroutes door Zuid Engeland brengen je langs allerlei verschillende landschappen. Maak bijvoorbeeld een rit door South Downs National Park, een prachtig, 1627 km² tellend natuurpark, bestaande uit krijtheuvels en bosgebieden. Tijdens deze rit kijk je je ogen uit aan de verrassende landschappen en loslopende wilde dieren. Laat je verrassen tijdens een motorrit door Zuid Engeland en ontdek wat de omgeving je allemaal te bieden heeft.  

Gerelateerde producten

Somerset and the Cotswolds
 • Soort reis: Busreizen
 • Land van deze vakantie: Groot-Brittannië
€ 1018,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Engeland - van kust naar kust
 • Type vakantie: Fietsvakantie
 • Vakantieland: Engeland
 • Aantal dagen: 6-9 dagen
€ 800,00 bij Fietsrelax.nl
Duinkerken of Calais - Dover en overtocht over de Ierse Zee
 • Vakantieland: Ierland
€ 139,00 bij BBI-Travel.nl
P&O Ferries en Irish Ferries, 12-daagse rondreis Hoogtepunten Van Ierland - Inns
 • Soort reis: Rondreizen
 • Vakantieland: Ierland
€ 1832,00 bij BBI-Travel.nl
Ontdek Devon en Cornwall
 • Type reis: Fly drive
 • Reis naar: Groot-Brittannië
€ 1949,00 bij DeJongIntra.nl
Isle of Wight, Devon and Cornwall
 • Soort vakantie: Busreizen
 • Land: Groot-Brittannië
€ 1258,00 bij DeJongIntra.nl
IJmuiden-Newcastle en Holyhead -Dublin
 • Land: Ierland
€ 357,00 bij BBI-Travel.nl
Calais-Dover en overtocht over de Ierse Zee
 • Land van deze reis: Ierland
€ 124,00 bij BBI-Travel.nl
Rotterdam-Hull en Holyhead-Dublin
 • Vakantieland: Ierland
€ 268,00 bij BBI-Travel.nl
Ontdek Devon en Cornwall
 • Soort reis: Individuele reizen
 • Land van deze reis: Groot-Brittannië
€ 1554,00 bij DeJongIntra.nl