Je reischecklist voor vertrek (voor dingen die niet direct met je reis te maken hebben)

De ervaren reiziger weet: een checklist afwerken voor vertrek, is altijd handig. Zelfs de meest doorgewinterde reisfanaat is nog gebaat bij zo’n lijstje. Hoe veel reizen je ook al hebt ondernomen; er is altijd een kans dat je iets vergeet. Een “packlist” is daarom populair. Hiermee loop je stap voor stap na wat je allemaal in je koffer moet doen. Het is beslist aan te raden, want je zou niet de eerste zijn als je eenmaal aan de andere kant van de wereld bent en er daar pas achter moet komen dat je geen warme trui hebt meegenomen, voor als het een keer koud is.

Dat is allemaal natuurlijk niet rampzalig: zolang je je geld en paspoort maar bij je hebt, kom je een heel eind en kun je de meeste vergeten artikelen kopen. Wat je echter niet achteraf kunt doen, is op bepaalde gebieden zorgen voor veiligheid wanneer je eenmaal onderweg bent. Daarom is het goed om ook een reischecklist te maken met dingen die niet direct met je vakantie of bestemming te maken hebben.

Laat je huis goed achter

Zeker als je langer op reis gaat, is het best een beetje spannend om je huis achter te laten. Je hoort de gekste dingen over inbraken terwijl mensen op vakantie zijn. Zorg er dan ook voor dat je jouw huis goed beschermd achterlaat.

Dingen die je daarvoor kunt doen? De hulp van buren of vrienden inschakelen. Laat hen het huis zo nu en dan checken en de post opruimen. Een huis dat eruitziet alsof er al tijden niemand is geweest, is voor inbrekers extra aantrekkelijk. Je kunt ook zeker overwegen om te investeren in beveiliging van je woning. Dit geeft je een gerust gevoel wanneer je weg bent. Je kunt een alarmsysteem laten installeren, al dan niet gekoppeld aan een alarmcentrale. Dit schrikt inbrekers af. Het is echter wel een vrij dure oplossing. Een goedkoper alternatief, is het installeren van camera’s. Een goede set met meerdere HD-camera’s, heb je al voor enkele honderden euro’s. Vaak kun je alarmen en notificaties instellen en kun je ook live beelden bekijken. Zo houd je altijd een oogje in het zeil.

Zorg er voor vertrek voor dat je auto veilig is

Ga je op vakantie met je auto? Zorg er dan voor dat je auto veilig en goed verzekerd is. Laat voor vertrek een check uitvoeren of geef je auto een beurt. Zorg er ook voor dat je goed verzekerd op pad gaat. Of je nu een autoverzekering hebt, of een wat duurdere: het is altijd goed om van tevoren nog even te checken waar je wel en niet tegen verzekerd bent. Wellicht kom je er daardoor achter dat je helemaal niet zo goed verzekerd bent als je dacht en dat je eigenlijk een andere verzekering nodig hebt. Je nieuwe autoverzekering afsluiten op Overstappen.nl is zeer gemakkelijk. Zo weet je zeker dat je zorgeloos op reis kunt gaan.