De 5 mooiste autovakanties van Europa

Geen zin om urenlang in de rij te staan op het vliegveld en al je bagage in één koffer te proppen? Ga dan eens op autovakantie! In ons eigen continent maak je de meest bijzondere rondreizen, gewoon in je eigen auto. Er zijn talloze routes te volgen die je langs de mooiste natuurgebieden van Europa brengen. Van golvende groene heuvels tot schattige dorpjes, tijdens een autoreis zie je van alles. Maar wat zijn nou de allermooiste autovakanties van Europa? Speciaal voor diegenen die een rondreis door Europa plannen met de auto hebben wij de leukste routes op een rijtje gezet.

1 Andalusië, Spanje

De mooiste autovakanties maak je gewoon door Zuid-Europa. Een geweldige rondreis waarbij je van alles ziet is er een door Andalusië. Je kunt bijvoorbeeld reizen langs indrukwekkende steden als Granada, Cordoba en Sevilla. Deze rondreis brengt je langs allerlei hoogtepunten, zoals het beroemde Alhambra paleis en allerlei mooie kleine stadjes die stuk voor stuk vermeld staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In Andalusië beleef je een heerlijke combinatie van lekker weer, Spaanse sferen en oud Arabisch erfgoed. Je bent er gegarandeerd van een zonovergoten vakantie vol cultuur en historie.

2 Sicilië, Italië

Een andere waanzinnige bestemming in Europa voor een rondreis per auto is het Italiaanse Sicilië. Deze rondreis brengt je langs wijngaarden, oude steden, prachtige stranden en waanzinnige eilanden. Sicilië heeft een rijke historie. Er zijn talloze mooie barokstadjes te bezoeken, die perfect bereikbaar zijn per auto. Ontdek bouwwerken als de Griekse tempel van Segesta en duik van de rotsen in het helderblauwe water in Lo Zingaro. Sicilië zit vol verrassingen en is een heerlijke bestemming voor een mooie autovakantie.

Lees ook: Nazomeren op zonnige bestemmingen

3 Loire vallei, Frankrijk

Natuurlijk is ook Frankrijk één van de mooiste landen van Europa voor afwisselende autovakanties. Het gebied rondom Frankrijks grootste rivier, de Loire, leent zich hier perfect voor. Glooiende heuvels vol wijngaarden, kleurrijke velden vol bloemen en historische stadjes met oude kastelen, in het Loire gebied is van alles te ontdekken. Levensgenieters beleven hier de ideale autovakantie. Je kunt er genieten van heerlijk eten en de beste wijnen, verblijven in mooie landhuizen en je ogen uit kijken aan de mooie Franse natuur.

4 Yorkshire en Lake District, Engeland

Een autovakantie door Engeland is er ook zeker een voor in de boeken. Noord-Engeland vormt het ideale decor voor een afwisselende, uitdagende rondreis. Je kunt het land doorkruisen van oost naar west. Deze reis brengt je langs ruige natuurgebieden vol pieken en rivieren en langs de meest prachtige middeleeuwse abdijen en kastelen. Langs de oostkust race je langs indrukwekkend hoge kliffen en bezoek je mooie badplaatsen. Het Engelse landschap is afwisselend en erg mooi.

Bekijk ook de mooiste rondreizen door Engeland.

5 Highlands, Orkney en Shetlands, Schotland

De laatste autorondreis door Europa die zeker het benoemen waard is, is er een door Schotland. De Noordelijke eilanden van Schotland zijn een avontuurlijke bestemming voor een mooie autovakantie. Volg een deel van de iconische North Coast 500 route en ontdek alles dat Noord-Schotland te bieden heeft. De Orkney- en Shetlandeilanden bijvoorbeeld, waar je de meest bijzondere natuur tegenkomt. Ook de indrukwekkende Schotse Higlands zijn niet te missen. Dit is een van de mooiste autovakanties door Europa voor avontuurlijke reizigers die graag nieuwe natuurgebieden willen ontdekken.  

Ook op autovakantie

Enthousiast geworden over een autovakantie? Lekker zelf rijden op je eigen tempo en stoppen waar en wanneer je maar wilt, zo veel bagage meenemen als je maar wilt en ook nog eens weinig geld kwijt zijn.. Dat is een autovakantie door Europa. Je geniet van optimale vrijheid en beleeft het ultieme vakantiegevoel. Zelf een autovakantie boeken? Er zijn genoeg bestemmingen om uit te kiezen. Van een leuke autovakantie door Engeland tot een autovakantie door Schotland, voor iedereen is er de perfecte rondreis te vinden.

autovakantie europa