De 10 mooiste vakantie eilanden van Europa

Europa heeft zoveel prachtige eilanden om vakantie te vieren dat het moeilijk is een keuze te maken. Wie op zoek is naar een heerlijke vakantie vol zon, cultuur en mooie natuur hoeft niet langer te zoeken. Witte stranden, een azuurblauwe zee en heerlijk warm weer. Je vindt het op al deze plekken. Speciaal voor jou hebben wij de meest prachtige tropische eilanden van Europa voor je op een rijtje gezet. Kies er een en start direct jouw ontdekkingsreis!

1. Santorini

Een van de mooiste eilanden van Europa is zonder twijfel het Griekse Santorini. Het bergachtige gebied vol witte huisjes, schattige kerkjes met blauwe koepels en zwarte lavastranden zorgt voor een adembenemend uitzicht. Santorini is één grote ansichtkaart. Dit fotogenieke eiland is de perfecte bestemming om even helemaal tot rust te komen. Je kunt er genieten van de meest schitterende zonsondergangen, heerlijk relaxen aan het zwembad en natuurlijk uitgebreid cultuur snuiven.

2. Ibiza

Natuurlijk staat ook het vrolijke Ibiza in de top 10 vakantie eilanden van Europa. Dit gezellige en kleurrijke eiland Ibiza zorgt voor een lach op ieders gezicht. Het is dan ook niet voor niets een van de favoriete vakantie eilanden van menig celebrity. Naast uitgebreide uitgaansgelegenheden en sfeervolle hippiemarkten vindt je er geweldige natuurgebieden en bijzondere verborgen baaitjes. Iedereen beleeft de perfecte vakantie in Ibiza.

Lees ook: Nazomeren op zonnige bestemmingen

3. Kefalonia

Kefalonia is een ander Grieks eiland dat zeker de moeite van het bezoeken waard is. Het kleine eilandje, gelegen in de Ionische zee, is nog niet erg bekend bij toeristen. Daardoor heerst er een rustige en ontspannen sfeer. Het eiland beschikt over prachtige groene gebieden en een helderblauwe zee. Je kunt er ontspannen op witte stranden, wandelen door kleine dorpjes en heerlijk eten langs het water.

4. Sardinië

Het Italiaanse Sardinië ligt ten zuiden van Corsica. Je vindt er langgerekte stranden en een prachtige turquoise zee. Het eiland heeft een rijk verleden: je kunt er historische overblijfselen bezichtigen van zowel Romeinse, Spaanse als Arabische overheersers. Dit eiland is dan ook de perfecte vakantiebestemming voor een zonvakantie vol cultuur.

5. Sicilië

Een ander Italiaans eiland dat zeker een plekje in deze lijst verdient is Sicilië. Gelegen in de punt van de Italiaanse laars is dit een van de mooiste vakantie eilanden van Europa. Hoewel het eiland in eerste instantie bekend werd als ‘maffia eiland’ dankzij films als The Godfather, heeft Sicilië nog veel meer te bieden. Tot op de dag van vandaag vindt je er nog veel Romeinse, Arabische en Griekse invloeden terug. Je kunt er tal van typisch Italiaanse dorpjes bezichtigen en natuurlijk een bezoekje brengen aan de beroemde Etna vulkaan.

6. Madeira

Madeira staat bekend als het bloemeneiland. Het Portugese eiland is tjokvol mooie natuur: fleurige bloementuinen, tropische plantensoorten, steile kliffen en ruige watervallen. Madeira is nog niet erg populair bij toeristen. Het is hierdoor het ideale vakantie eiland voor natuurliefhebbers die willen genieten van de mooie natuur van Europa.

7. La Palma

La Palma is onderdeel van de Canarische eilanden. Het is een van de weinige tropische eilanden in Europa waar het massatoerisme nog niet is toegeslagen. Vakanties naar Gran Canaria zijn perfect voor vakantiegangers die even bij willen komen van de alledaagse stress. Je kunt er lange wandelingen maken langs watervallen en door groene bossen, ontspannen op de zwarte lavastranden en heerlijk eten in de gezellige kleine restaurantjes.

8. Corsica

Op het Franse eiland Corsica kun je genieten van de mooiste natuur. Het eiland, gelegen in de Middellandse Zee beschikt over een prachtig berglandschap. Wie er rondloopt kan zijn ogen goed de kost geven: van hoge rotsformaties tot bijzondere natuurparken en een hagelwitte kustlijn. Je kunt er een heerlijke actieve zonvakantie beleven. Maak mooie wandeltochten door de natuurreservaten of ga duiken, zwemmen of surfen in de Middellandse Zee.

9. Gozo

Het groene eiland Gozo is het meest authentieke eiland van Malta. Het is een zeer afwisselend eiland: ruige natuurgebieden worden afgewisseld met oude boerderijtjes en historische bouwwerken. De hoofdstad van het eiland heeft verschillende bezienswaardigheden. Er bevinden zich musea, een verdedigingsburcht uit de Bronstijd en een grote kathedraal. Na een dagje historie kun je er heerlijk ontspannen op de vele prachtige strandjes die Gozo telt.

10. Lopud

Lopud is een knus vakantie eiland langs de kust van Kroatië. Het eiland is autovrij en voelt daardoor erg rustig. De ongerepte natuur van Lopud zorgt ervoor dat er altijd wel iets te ontdekken valt. Na een dagje zwemmen, snorkelen en genieten op de mooie witte strandjes kun je er heerlijk eten in een van de pittoreske restaurantjes langs de kust. Lopud is een echte aanrader voor wie op zoek is naar een vakantie vol rust.