3x tips voor een onvergetelijke vakantie naar Tenerife!

Het eiland heeft het hele jaar door een heerlijk warm klimaat en is daarom de perfecte bestemming voor een zonvakantie. Ook is Tenerife erg makkelijk bereikbaar met het vliegtuig. Je boekt snel en eenvoudig een vliegticket bij een vliegtuigmaatschappij zoals transavia. Verder kun je op het eiland ook genieten van mooie bezienswaardigheden en verschillende activiteiten. Hieronder vind je een aantal tips voor een onvergetelijke vakantie naar Tenerife!

Verblijf in het Zuiden voor zonnig weer

Tenerife kent twee verschillende klimaten, het noorden van het eiland is namelijk erg hoog gelegen en het zuiden niet. In het noorden regent het dan ook erg vaak en is het er meestal bewolkt. In het zuiden kun je juist bijna altijd van heerlijk zonnig, droog en warm weer genieten. Als je in het zuiden verblijft ben je dus vrijwel het hele jaar door verzekerd van lekker weer. Je kunt dan altijd een dagje naar het noorden gaan om daar te genieten van de prachtige natuur. Het noorden is namelijk dankzij het regenachtige klimaat vrijwel altijd erg groen, wat natuurlijk ook mooi is om te zien!

Huur een auto

Het eiland Tenerife is vrij groot en als je verschillende plekken op het eiland wilt verkennen, is het aan te raden om een huurauto te boeken. Met een huurauto kun je op je eigen tempo het hele eiland verkennen. Dit is ook erg handig voor als je bijvoorbeeld in het zuidelijke gedeelte van het eiland verblijft maar ook het noorden wilt verkennen. Het eiland heeft niet veel openbare vervoersmiddelen, dus als je een rijbewijs hebt is het zeker handig om een eigen auto te huren!

Bezoek de vulkaan ‘El TeidBezoek de vulkaan ‘El Teide’e’

 

De Canarische eilanden zijn allemaal ontstaan door een vulkaanuitbarsting. Daarom bevindt zich op elk eiland een vulkaan. Op het eiland Tenerife is dit de vulkaan ‘El Teide’. Deze vulkaan is maar liefst 3700 meter hoog en is daarmee de hoogste berg van Spanje. Je kunt met de auto naar de vulkaan rijden. Je kunt alleen op de top komen met de kabelbaan, waarvoor je van tevoren een ticket kunt reserveren. Dit is zeker de moeite waard, want eenmaal boven kun je genieten van indrukwekkende uitzichten! Met al deze tips wordt jouw vakantie naar Tenerife vast onvergetelijk!