10 onmisbare apps voor op wintersport

Ga jij binnenkort op wintersport? Dan zijn er een aantal apps waar je beslist veel plezier van kunt hebben. Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk zien welke voorzieningen er in de buurt zijn en wat er allemaal te beleven zijn. Ook krijg je soms handige tips waarmee je nog beter wordt in de sport van jouw keuze. Wij hebben een selectie gemaakt met de 10 beste apps voor op wintersport.

1. Wintersport App

Dit is de app van de Nederlandse Ski Vereniging en de app is echt heel veelzijdig. Je kunt er bijvoorbeeld niet alleen informatie over de pistes vinden, maar ook van alles over de sneeuwhoogtes en het weer. Bovendien wordt alles nog opgeleukt met kaartjes en statistieken, waardoor het helder en duidelijk is. Ben je lid van de vereniging, dan heb je ook nog eens recht op leuke kortingen. Zeker downloaden, deze gratis app!

2. Sneeuwhoogte.nl

Wil je echt alles weten over de sneeuwhoogtes in de regio waar jij naartoe gaat? Kies dan voor de app Sneeuwhoogte.nl. Je kunt hier niet alleen de actuele sneeuwhoogtes in zien, maar je krijgt ook een overzicht van de sneeuwverwachting. Bovendien zijn er diverse live webcams beschikbaar, waardoor je snel al even een kijkje kunt nemen!

3. Snowciety

Sociaal op de lange latten? Dat kan met Snowciety. Dit is een sociaal netwerk dat speciaal ontwikkeld is voor wintersporters. In de app kun je precies bijhouden waar je al bent geweest. Verder worden er leuke statistieken opgeslagen, zoals met de tijdsduur van het wintersporten. Wanneer je data gebruikt, kun je ook de locatie van je vrienden zien, met hun statistieken. Een leuke extra!

4. iSKI Austria

Ga jij standaard naar Oostenrijk op wintersport? Dan is deze app het helemaal voor jou. Je vindt hier allerlei gratis informatie over de plaatselijke resorts en de skiliften die in de buurt beschikbaar zijn. Bovendien kun je zien waar de dichtstbijzijnde sportwinkel zit en kun je de skischolen in de omgeving bekijken en reserveren. Ook hotels en restaurants worden aanbevolen. Daarnaast zie je de weersverwachtingen voor je locatie. Een heel complete wintersportapp die zowel voor Android als voor iOS beschikbaar is.

5. SkiFit

De juiste voorbereiding voor je actieve vakantie? Voor je wintersport doe je dat met SkiFit. Zo kun je vanaf 8 weken voor je vertrek alvast oefenen om fit te worden. Bij deze app wordt namelijk de nadruk gelegd op de spieren die je extra zult belasten tijdens het wintersporten. Met SkiFit kun je optimaal aan je conditie werken, maar ontwikkel je ook je balans en je kracht.

6. iSki Tracker

Wil je precies bijhouden waar je al hebt geskied? Dat kan met de app iSki Tracker. Je kunt niet alleen zien welke gebieden je al hebt gehad, maar je ziet ook precies de afgelegde kilometers, de snelheden die je behaald hebt en wat de hoogteverschillen op de locatie zijn. Verder kun je via de iSkier Community je vrienden toevoegen om te zien hoe zij scoren.

7. First Tracks

Ken jij dat gevoel? Als er veel sneeuw is gevallen ’s nachts, dan spring je het liefst zo snel mogelijk uit je bed om lekker te gaan wintersporten. Met de app First Tracks kun je dat ook prima doen. Deze app zet de wekker namelijk vroeg wanneer er ’s nachts sneeuw valt, terwijl de wekker wat later afgaat als er geen sneeuw is gevallen die nacht. Zo ben jij er als eerste bij als er een dik pak gevallen is!

8. SnowSafe

Geen enkele sport is zonder risico. Bij wintersport kun je te maken hebben met lawines. In de app SnowSafe zie je precies waar er lawinegevaar is. Ook zie je hoe groot het risico op een lawine is. De app SnowSafe is nog maar voor een beperkt aantal landen beschikbaar. Je kunt hem downloaden in de App Store en in de Google Play Store.

9. Maps 3D pro

Met deze routeapp kun je ook heel gemakkelijk op de piste navigeren. De app is namelijk speciaal ontwikkeld voor wintersporters. Of je nu van skiën of snowboarden houdt, met deze app kun je alle bijzonderheden van je locatie zien. Zo is er een ingebouwde hoogtemeter, die je precies vertelt waar jij je op dat moment bevindt. Het spreekt voor zich dat de pistes worden weergegeven in 3D!

10. Ski Tracks

In het buitenland wil je niet altijd data verbruiken. Deze app kun je gewoon offline gebruiken. Je kunt exact zien hoe lang je over de afdaling deed en wat je maximale snelheid was. Bovendien kun je op de kaart gewoon je parcours zien. Aan het einde van de dag kun je alles nog eens opnieuw afspelen, zodat je nog even nageniet!

Wil je een goede telefoon om gebruik te maken van deze handige apps én om mooie foto’s te maken van jouw wintersport? Dan is de iPhone 8 bij Telfort echt een aanrader.