5 bijzondere locaties voor een actieve vakantie

Houd je van een actieve vakantie in de natuur? Dan mogen deze locaties zeker niet op je verlanglijstje ontbreken. Dit zijn vijf bijzondere locaties voor een actieve vakantie:

1. Sierra Nevada

Sierra Nevada is droog, stoffig, los en rotsachtig. Het gebied heeft alles om je vaardigheden en uithoudingsvermogen te testen terwijl je je dagen doorbrengt met wandelen. ’s Avonds is het heerlijk uitrusten in één van de prachtige Spaanse villa’s.

2. Cinque Terre

De Cinque Terre zouden de vijf mooiste dorpjes van Italië zijn. Bovendien lijkt dit gebied gemaakt om te wandelen. Je loopt over kliffen met uitzicht op pittoreske dorpjes die met hun gekleurde huizen fel afsteken tegen het blauw van de zee. De heuvelpaden slingeren langs het water en tussen de bomen door. Ze voeren je langs vissersdorpjes die bruisen van de gezellige caféetjes en bars, waar het in de avond goed toeven is. Groot voordeel van deze bestemming is natuurlijk dat Cinque Terre in Italie ligt. En hoewel het redelijk Noordelijk ligt, heb je er nog lang kans op mooi fietsweer. Oók wanneer bij ons de herfst al intreedt.

3. Nationaal park Plitvice

Nationaal park Plitvice in Kroatië is een droombestemming voor natuurliefhebbers. Er zijn oerbossen, honderden watervallen, velden met wilde orchideeën en diepgroene meren. Je kunt er wandelen, zwemmen, kajakken of gewoon even stilstaan en de natuur in je opnemen.

4. Wachau vallei

De Wachau vallei is een prachtige vallei in Oostenrijk. De Wachau World Heritage Trail voert erdoor en volgt de rivier de Donau. De tocht voert door een landschap met boomgaarden, steile wijnterrassen en verspreid liggende dorpen. Maak tijdens je wandeling vooral tijd voor een cruise over de rivier of breng een bezoek aan één van de vele wijngaarden. Zoals je leest is er genoeg te doen en te zien in Oostenrijk. Écht een aanrader dus voor mensen die genieten van fietsen, natuur én cultuur.

5. Buiten-Hebriden

Deze eilandengroep in Schotland kent nog rust en ruimte. Tijdens een fietstocht of wandeling kom je uitgestrekte witte zandstranden tegen waar je zeearenden kunt spotten. Fiets bijvoorbeeld over de Hebridean Way route. Je kunt een fiets huren, maar natuurlijk ook je eigen sportfiets meenemen. Vanzelfsprekend hebben we ook in ons eigen Nederland heel veel hele mooie bestemmingen die zich perfect lenen voor een prachtige fietsvakantie. Denk aan de Veluwe, De Peel of De Betuwe. Liever toch naar het buitenland, maar niet té ver weg? Denk aan de Ardennen! Kortom: nog genoeg te ontdekken.