Wat te doen in de winter in Amsterdam? 4x tips!

Amsterdam is een prachtige stad met mooie architectuur, grachten en vele bezienswaardigheden. Wil jij deze winter graag een bezoekje brengen aan onze hoofdstad? En kun je nog wel wat inspiratie gebruiken voor activiteiten om te ondernemen? Lees dan gauw verder. Hieronder vind je namelijk een heleboel inspiratie voor activiteiten die je kunt ondernemen tijdens een bezoekje aan de prachtige hoofdstad!

Doe een rondvaart

Bijna iedereen die weleens in Amsterdam is geweest, heeft weleens een rondvaart door de grachten gedaan. Vanuit de boot heb je een prachtig uitzicht over de mooie architectuur en de bezienswaardigheden van de stad. In de winter zou je voor een overdekte rondvaart kunnen gaat. Of huur zelf een boot met een kapitein! Er is veel aanbod en je de rondvaart op vele leuke manieren boeken. Denk bijvoorbeeld aan een borrelboot Amsterdam, waar je lekker op kan borrelen met je vrienden of familie terwijl je geniet van de rondvaart op de grachten.

Doe een rondvaart

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het bekendste museum van heel Nederland. En dit is niet voor niets. Er hangen prachtige schilderijen van beroemde binnenlandse én buitenlandse kunstenaars, waaronder de bekendste natuurlijk ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt van Rijn is. Je kunt er de Nederlandse kunstgeschiedenis bekijken, wat niet alleen uit schilderijen bestaat maar ook uit beeldhouwkunst, prentkunst en nog vele andere soorten kunst. Hier kun je een hele dag je ogen uitkijken!

Bezoek het Amsterdam Light Festival

Als je Amsterdam in de maanden december of januari bezoekt, kan een bezoekje aan het Amsterdam Light Festival niet ontbreken! Het Amsterdam Light Festival wordt elk jaar in de wintermaanden gehouden. Er worden op verschillende plekken prachtige lichtkunstwerken laten zien. Deze kun je tijdens een rondvaart bekijken, die je nu al kunt boeken. Amsterdam Light Festival tickets zijn eenvoudig verkrijgbaar en met een ticket ben jij ervan verzekerd dat je kunt gaan genieten van de prachtige lichtkunstwerken!

Ga naar een concert in het Concertgebouw

Het Concertgebouw wordt het mooiste concertgebouw van de hele wereld genoemd. En dat is niet voor niets. Het Concertgebouw heeft maar liefst 3 prachtige zalen, waar je kan genieten van concerten in verschillende genres. Je zult er vooral veel klassieke concerten op het programma zien, maar er komt ook vaak genoeg een ander genre als pop of soul voorbij. Het gebouw is prachtig om te zien, zowel van binnen en van buiten. Zeker een aanrader om te bezoeken als je naar Amsterdam gaat in de winter!