Wat kun je doen in Egypte?

Egypte is een enorm mooi land ongeacht alle controverse die er in de Gazastrook te vinden is. Maar op vakantie naar Egypte met FTI is zeker de moeite waard. In dit artikel vind je redenen waarom op vakantie gaan naar Egypte nou zo populair is en waarom je er naartoe moet als je er nog niet bent geweest!

De Piramiden van Gizeh

Waar Egypte het meest om bekend staat zijn de Piramiden van Gizeh. Dit is een internationaal wereldwonder dat zich kenmerkt door de drie piramiden op een rij en de sphinx die ervoor waakt. De drie piramiden staan uitgelijnd met de gordel van Orion en daarom is het mooi de piramides in de avond te bewonderen. Maar de sphynx is het beste te zien overdag. Hij vertelt namelijk veel over de geschiedenis van Egypte door zijn uiterlijk en verloren neus.

De Vallei der Koningen

Naast de piramides is er ook de Vallei der Koningen. Dit is een plek in Egypte waar er enorm veel tombes zijn ontdekt die vele mummies, maar ook farao’s en belangrijke personen hebben bevat. Het is nog steeds een plek waar archeologen continu nieuwe dingen vinden, omdat het een labyrint is dat niet ophoudt. In de Vallei der Koningen is ook veel architectuurgeschiedenis te vinden van de Egyptenaren.

De nijl

Nijl

De nijl is de grootste rivier in Egypte die zijn oorsprong heeft in Ethiopië. Maar de geschiedenis van de wereld kent veel verhalen die afspelen op of rondom de nijl. Denk bijvoorbeeld aan het bijbelse verhaal van Mozes. Het varen op de nijl stond in de tijd van de Egyptenaren ook bekend als een mooi tijdverdrijf, door het mooie uitzicht dat de Nijl te bieden heeft. Daarom is het een echte must see voor een vakantie naar Egypte.

Bibliotheca Alexandria

Voor elk boek liefhebber of gestudeerde is de Bibliotheca Alexandria een plek die je moet bezoeken bij je Egypte vakantie. De Bilbiotheca Alexandria heeft namelijk een enorm rijke geschiedenis, ook al zit het in een modern jasje. Maar dit moderne jasje is zeker het bewonderen waard, want de complexe architectuur geeft Bibliotheca Alexandria de ultieme combinatie van modern en geschiedenis.

Egyptisch museum

Een must see voor een vakantie naar Egypte is toch wel het Egyptisch museum. Dit museum staat vol met de geschiedenis van Egypte en naast dat het enorm leerzaam is is het ook wonderbaarlijk om mummies te zien die duizenden jaren bewaard zijn gebleven. Het Egyptisch museum is daarom ook de ultieme plek voor een familie uitje, waar je samen de wonderen van de Egyptische wereld kan bekijken.

Giftun eilanden

Als je alle cultuur van egypte even zat bent dan is een bezoek aan de Giftun eilanden een goede stap. De giftun eilanden staan namelijk bekend voor hun mooie stranden waar je lekker van de zon kan genieten. Of als je de zon zat bent is het mogelijk een exotische hut te huren aan het strand waar je lekker kan barbeque of eten kan laten bezorgen om te blijven genieten van het weer, het strand en Egypte.