Wandelen in Griekenland: 4 tips

Mooi wandelen kun je haast overal in Griekenland. Hoewel het in de zomer vaak te warm is om lange wandeltochten te maken, kun je er in de rest van het jaar geweldige tochten maken. Vooral het voor- en naseizoen zijn perfect voor wandelen in Griekenland. Oktober is hiervoor de beste maand. Het hoogseizoen is dan voorbij en de temperaturen zijn er nog steeds aangenaam, maar niet meer zo heet. Ook in mei is wandelen in Griekenland prachtig. Alles staat dan in bloei en het landschap is helder groen. Wil jij weten waar je het beste heen kan tijdens een wandelvakantie in Griekenland? Lees dan gauw verder! Ontspannen wandelvakantie Wie op zoek is naar actieve, single reizen naar Griekenland kan kiezen voor een wandelvakantie. Tijdens het wandelen zie je zoveel mogelijk van Griekenland en geniet je optimaal van het mooie landschap. Je wandelt er door bergen, groene velden en langs ruige watervallen. Wandelen in Griekenland in oktober, april of mei betekent een helderblauwe lucht en fijne temperaturen. De natuur is er kleurrijk en de wateren goed gevuld. Je komt helemaal tot rust terwijl je lekker actief bezig bent. Maar wat zijn nou de allermooiste bestemmingen om te wandelen en fietsen in Griekenland?

1. Schitterend Samos

Samos staat bekend als een van de mooiste bestemmingen om te wandelen in Griekenland. Met name de vallei van de Nachtegalen is prachtig. Dit groene, waterrijke natuurgebied is heerlijk om te voet te verkennen. Er zijn tientallen verschillende wandelroutes uitgezet. Je wandelt er langs bijzondere planten en dieren en komt onderweg oude kloosters en mooie dorpjes tegen. Een voorbeeld van zo’n dorpje is Leka. In dit kleine dorpje proef je de traditionele Griekse sfeer. De slingerende straatjes en witte huisjes met rode daken ademen authenticiteit. Aan de westkant van Samos ligt het hoge Kerkis gebergte. Ook hier kun je geweldige tochten doorheen en omheen maken.

2. Kleinschalig Pilion

In het oosten van Griekenland ligt het kleine, haakvormige schiereiland Pilion. Ook Pilion staat bekend als een van de beste bestemmingen om te wandelen en fietsen in Griekenland. Je vindt hier zowel uitgestrekte natuurgebieden als gezellige kleine dorpjes. Er zijn allerlei mooie wandelroutes uitgestippeld die je langs de mooiste landschappen voeren. Je wandelt langs verborgen baaitjes, door dichte bossen en over ruige rotsen. De natuur is er wild en wonderschoon. Pilion heeft tal van mooie strandjes aan de Egeïsche Zee. Na een dagje actief bezig te zijn geweest kom je er heerlijk tot rust op een fijn zandstrand.

3. Ongerepte natuur op Peloponnesos

Peloponnesos is een vrij onbekend eiland in het zuiden van Griekenland. Het is het grootste schiereiland van Griekenland en erg populair als vakantiebestemming bij Grieken zelf. Peloponnesos is een van de mooiste plekken om te wandelen in Griekenland. De regio heeft een ontzettend afwisselend landschap. Je geniet er van ruige bergen, vruchtbare grond vol fruit- en olijfbomen, eindeloos lange stranden en steile kliffen. De natuur is er ongerept en er zijn dan ook weinig wandelpaden uitgestippeld. Tijdens een wandelvakantie op Peloponnesos moet je dan ook helemaal zelf je route bepalen. Dit maakt het wandelen des te spannender en de tocht nog specialer.

4. Zonnig Rhodos

Veel vakantiegangers kiezen voor een reisje naar Rhodos vanwege de altijd schijnende zon en de fijne stranden. Maar wandelen kan je ook als de beste op Rhodos, een eiland in het zuiden van Griekenland. Rhodos ligt bij de kust van Turkije. Je vindt er dan ook een mix van Turkse en Griekse culturen. Ook de natuur is er een mix van allerlei verschillende landschappen. West Rhodos is groen en vruchtbaar. Hier vind je olijf- en citroenbomen en heel veel wijngaarden. Het landschap wordt er gedomineerd door mediterrane bomen als pijnbomen en cipressen. Het centrale deel van het eiland is echter bergachtig. Dankzij de afwisseling in natuur kun je op Rhodos eindeloos wandelen. Je raakt er niet uitgekeken naar de vele verschillende flora en fauna. Zo komen er op het eiland meer dan 250 verschillende vogelsoorten voor. Wandelen op Rhodos betekent een van de leukste vakanties die je maar kunt beleven in Griekenland. Je geniet er zowel van fijne stranden als van wilde natuur en bezoekt er zowel grote steden als authentieke dorpjes.