Waddeneilanden in trek in de afgelopen zomerperiode

Een groot aantal Nederlandse huishoudens koos ook afgelopen zomer voor een vakantie in eigen land. Zeker gezinnen met tieners zagen het vaak niet zitten om een vakantie naar het buitenland te boeken. Tieners moesten zich verplicht laten testen en liepen het risico ziek te worden van een infectie met het coronavirus. Testen was niet alleen bij vertrek verplicht, maar ook bij terugkomst in Nederland. Binnen Nederland waren de Waddeneilanden in trek deze zomer. Vlieland, Schiermonnikoog en bijvoorbeeld Ameland werden door een groot aantal toeristen bezocht. Voornaamste reden van de populariteit van de eilanden is het feit, dat dit het gevoel geeft echt even weg te zijn. Op het moment dat je op de boot stapt begint de vakantie! Naast de Waddeneilanden waren ook de Veluwe en Zeeland in trek.

Huisje en fietsen huren op de eilanden

Gezinnen die voor een vakantie op Texel of bijvoorbeeld Terschelling kozen, boekten in veel gevallen een huisje. In combinatie met het huren van fietsen vormde het de perfecte basis voor een ontspannen vakantie in eigen land. Het voordeel van een huisje is het feit, dat je minder afhankelijk bent van het weer. Daarbij heb je er vaak meer ruimte dan in een tent.

Zomer kenmerkte zich door zware buien

Het weer zat volgens velen niet mee deze zomer. De zomermaanden kenmerkten zich door zware buien. Niet eerder werd Nederland in het zomerseizoen geteisterd door zoveel regen. Op 16 dagen viel afgelopen zomer meer dan 50 millimeter regen op een punt ergens in Nederland. We herinneren ons de beelden uit Limburg, van eerder deze zomer. Opvallend is dat de temperatuur dit jaar niet veel lager lag dan in andere jaren. In juli was het zelfs iets warmer dan normaal het geval is! In augustus werd het een stukje frisser.

Zonvakantie in het najaar

Zonvakantie in het najaar

Om dit jaar toch nog enigszins van de zon te kunnen genieten, besluiten veel Nederlandse gezinnen een zonvakantie te boeken voor het najaar. Zij gaan in de herfstvakantie naar Spanje of bijvoorbeeld Italië. Opvallend is dat veel gezinnen dit jaar per vliegtuig reizen. Daar waar men in het voorjaar en de vorige zomer met de auto op vakantie ging. Bij reisbureaus is men blij dat het aantal boekingen langzaamaan weer op begint te lopen. Mede ook vanwege het feit dat de financiële steun vanuit de overheid de komende periode wordt stopgezet.

Langzaamaan worden maatregelen losgelaten

De maatregelen die inmiddels al zo’n anderhalf jaar gelden worden langzaamaan losgelaten. Reizen naar het buitenland zijn weer mogelijk, we kunnen weer een dag naar kantoor als dat nodig is en we hebben de mogelijkheid om feestjes te organiseren. Ook festivals lijken dit najaar of volgend voorjaar weer georganiseerd te mogen worden. De regering hoopt komend voorjaar terug te kunnen keren naar het oude normaal van voor de pandemie.