Waarom je huwelijksreis naar Oman zou moeten gaan

Op zoek naar die perfecte huwelijksreisbestemming, maar geen idee waar te beginnen? Zoek dan niet verder dan de charmes van Oman, die een geweldige bestemming vormen om het begin van een getrouwd leven samen te markeren.

Wat veel mensen niet weten, is dat Oman een enorm gevarieerd land is, waar je als koppel op verschillende gebieden aan je trekken komt. Romantische hotels, afgelegen stranden, idyllische dorpjes en prachtige berggebieden; ze liggen in Oman voor het oprapen.

Ben je benieuwd naar wat Oman nog meer tot zo’n geweldige huwelijksreisbestemming maakt? Lees dan snel verder!

Je wordt er omringd door prachtige natuur

Wat is er mooier dan tijdens je huwelijksreis omringd te zijn door natuurlijke schoonheid? Oman heeft niet alleen kristalhelder turkoois water en goudkleurig zand, maar voorbij de stranden zijn de bergen en valleien bedekt met weelderig groen.

Waar je ook naartoe gaat in Oman: in elke regio liggen natuurlijke pareltjes te die erop wachten om ontdekt te worden. Je vindt er tevens geweldige hotels die in bossen, in woestijnen en op bergen zijn gebouwd, en een uitzonderlijke huwelijksreiservaring creëren.

Je vindt er alle privacy die je nodig hebt

Oman is een van de meest vreedzame landen in de Arabische wereld. En de mensen zijn een van de meest gastvrije en vriendelijkste die je ooit zult ontmoeten.

Hoewel ze willen dat alle bezoekers van een uitzonderlijke vakantie kunnen genieten, dringen ze zichzelf niet aan je op. Dit betekent dat je kunt genieten van alle privacy en vrijheid die je wilt, maar dat je nog steeds de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de locals kunt verwachten.

Of je nu kiest voor een verblijf op de top van een berg, op een groene Wadi, op een gouden strand, in een klein dorp of in een grote stad: Oman is de perfecte bestemming voor een rustige huwelijksreis.

Jullie kunnen samen geweldige avonturen aangaan

Met al deze verbazingwekkende natuurlijke attracties en uitzonderlijke scènes, komen een paar van de meest verbluffende avonturen.

Maak je huwelijksreis onvergetelijk door samen spannende activiteiten uit te proberen, zoals wildkamperen, wandelen, bergbeklimmen, duiken en parasailen, op verschillende plaatsen in Oman.

Of je nu kiest voor een bezoek aan het Al Hajar-gebergte in het noorden van Oman, de magnifieke bergen in Salalah of een Oman cruise op de azuurblauwe zee: je kunt jezelf en je partner uitdagen met een aantal onvergetelijke en magische ervaringen.

Je kunt samen met je geliefde uniek erfgoed ontdekken

Elke hoek van Oman weerspiegelt zijn diepe erfgoed en uitzonderlijke cultuur. De prachtige Omaanse architectuurstijl is overal te zien. Zo ook in de lokale souks, waar je kunt genieten van de geweldige Omaanse sfeer, te midden van de aromatische geur van wierook.

Forten, kastelen, musea en kleine steden in Oman bieden daarnaast ook een uitzonderlijke rondleiding door de rijke geschiedenis van Oman. Dit alles zal je huwelijksreis een unieke mix van natuur, geschiedenis en geweldige avonturen bieden.

Samen een rondreis maken door Oman? Bekijk de mooiste reizen hier!

Het is een van de veiligste landen op onze aardbol

Oman is een van de veiligste landen op het Arabische schiereiland, wat alleen maar bijdraagt aan de rust en toeristische aantrekkingskracht. Jij en je partner hoeven zich dan ook geen zorgen te maken tijdens jullie reis. Het enige waarop jullie je hoeven te concentreren is elkaar!

De politie in Oman is altijd alert en aanwezig voor hulp en begeleiding. En nog belangrijker: de Omaanse bevolking houdt altijd een oogje in het zeil voor nieuwe bezoekers, om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn.

Dit was nog lang niet alles. We hebben het namelijk nog niet eens gehad over alle romantische hotels die Oman telt, de fantastische plekken om sterren te kijken en de buitengewone Omaanse keuken. Twijfel dus niet langer: ga op huwelijksreis in Oman!