Vliegvakantie voorbereiden: 4 tips

Staat er binnenkort een vliegvakantie op de planning? Heerlijk! Over het algemeen brengt een vliegvakantie minder gedoe met zich mee dan wanneer je er bijvoorbeeld met de auto en caravan op uit gaat. Maar toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en dingen die je voor moet bereiden. Met deze handige tips zorg je er dan ook voor dat je gegarandeerd goed voorbereid op pad gaat!

1. Regel het parkeren

Vlieg je vanaf een grote luchthaven zoals Schiphol? Dan kan het soms voordeliger en makkelijker zijn om met de auto naar het vliegveld te gaan. Zo hoef je niet bepakt en bezakt met het openbaar vervoer mee, en houd je de controle meer in eigen hand. Op luchthaven Schiphol parkeren hoeft dan ook helemaal niet moeilijk of duur te zijn. Let wel goed op dat je de parkeerplaats op tijd regelt. Zo weet je zeker dat je dichtbij het vliegveld kunt parkeren en weet je precies hoe lang je nodig hebt om naar de parkeergelegenheid te rijden, te parkeren en vervolgens naar het vliegveld te gaan.

2. Doe de ticket en paspoort check

De belangrijkste items die je meeneemt op je vliegreis zijn natuurlijk je ticket (ofwel je boardingpass) en je paspoort. Je kunt deze ruim van te voren al inpakken zodat je zeker weet dat je ze niet vergeet. Zorg er in ieder geval voor dat je ruim voor je reis kijkt of je paspoort nog lang genoeg geldig is. Maak ook kopietjes van beiden in geval van nood en bewaar deze in je handbagage. Zo heb je altijd iets bij de hand mocht het origineel onverhoopt toch verloren gaan.

3. Kijk naar je bagage

Verschillende maatschappijen hebben verschillende regels verbonden aan de hoeveelheid bagage en de grootte van de koffers die mee het vliegtuig in mogen. Heb je gekozen voor alleen handbagage, dan mag je bijvoorbeeld enkel een rugzak (of een tas of koffer van dezelfde grootte) die onder de stoel voor je past, en een handtas mee het vliegtuig innemen. Kijk voordat je in gaat pakken even bij de airline welke regels zij aan de hoeveelheid koffers verbonden hebben.

4. Voorkom lekkages

Heb je besloten een koffer in het ruim mee op reis te nemen? Dan kun je hier een bepaalde hoeveelheid vloeistoffen in meenemen. Zorg er wel voor dat deze vloeistoffen op de juiste manier verpakt zijn zodat je niet met een lekkende koffer en natte kleding eindigt!