Vier films met Toscane als decor

Nu het er even niet in zit om vakantie te vieren, maken we het thuis maar zo leuk mogelijk! De bordspellen en legpuzzels zijn haast niet aan te slepen en fijne films zorgen ook voor het nodige vermaak. Het decor van deze vier films is de prachtige Italiaanse streek Toscane. Heerlijk om bij weg te dromen en alvast na te denken over je volgende bestemming als reizen weer kan.

Under the Tuscan Sun: een Amerikaans/Toscaans sprookje in Cortona

Frances Mayes lijkt alles voor elkaar te hebben: leuke baan, mooi huis en een lieve man. Maar dan besluit die toch niet zo lieve man haar in te ruilen voor een jonger exemplaar en laat hij haar bovendien nog eens achter met een berg schulden. In plaats van een persoonlijke lening af te sluiten en verder te gaan op de ingeslagen weg, gooit Frances het roer om, na een tripje naar Toscane. Ze koopt een huis in Cortona en begint met vallen en opstaan aan een nieuw leven onder de Toscaanse zon.

La vita è bella: een hartverscheurend verhaal dat begint in Arezzo

La vita è bella start als een vrolijke, romantische film. Rasoptimist Guido Orefice verlaat het platteland en trekt naar Arezzo om te zien wat voor moois de stad voor hem in petto heeft. Hij wordt verliefd op Dora, maar zij staat op het punt om zich te gaan verloven. Tegen haar wil, dat wel, want haar aanstaande is een fascist. Guido weet Dora weg te krijgen van haar verlovingsfeest en enkele jaren later zijn ze gelukkig getrouwd en hebben ze een schattig zoontje. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en worden Guido en zijn zoontje afgevoerd naar een concentratiekamp.

films toscane

Inferno: een race tegen de klok in Florence

De films gebaseerd op de boeken van Dan Brown zijn een aaneenschakeling van spannende momenten en Inferno is hier geen uitzondering op. Professor Robert Langdon wordt wakker in een Italiaans ziekenhuis. Hij leidt aan geheugenverlies en heeft geen idee hoe hij hier terecht gekomen is. Binnen de kortste keren vliegen de kogels om zijn oren en begint een spannende race tegen de klok om het mysterie te ontrafelen. Florence is het decor van het eerste deel van de film en onder andere de beroemde Ponte Vecchio en de mooie Boboli-tuinen komen voorbij.

Quantum of Solace: achtervolging over de daken van Siena

Nog zo’n filmserie die bol staat van de spectaculaire actiescènes: de films rondom ‘special agent 007’, ook wel bekend als James Bond. Terwijl het een drukte van belang is op het Piazza del Campo in Siena vanwege ‘Il Palio’, een paardenrace die hier tweemaal per jaar plaatsvindt, is James Bond druk bezig met het achtervolgen van een schurk. Er zijn die opnamedag heel wat daken gesneuveld in Siena!