Vancouver Island

Tijdens het rondreizen door Canada wordt je getrakteerd met het mooiste natuurschoon. Overal waar je kijkt zie je besneeuwde bergtoppen, groene valleien en spectaculaire watervallen. Het enige wat vaak nog mist op het programma van een groepsreis door Canada is de zee. Daarvoor ben je aan het juiste adres op Vancouver Island. Dit eiland ligt voor de kust van British Columbia en is één en al pracht. Op Vancouver Island vind je talloze mooie bezienswaardigheden. Ga wandelen in een prachtig natuurpark of walvissen spotten langs de kust. Je zult je geen moment vervelen tijdens een vakantie op Vancouver Island.

Hoe groot is Vancouver Island?

Vancouver Island is het grootste eiland in de Stille Oceaan. De oppervlakte van Vancouver Island is in totaal 32.134 vierkante kilometer. Het eiland is 454 kilometer lang en ruim 100 kilometer breed. Daarmee is het tevens het grootste eiland aan de westkust van Noord-Amerika. Vancouver Island is ideaal voor een afwisselende vakantie. Er is van alles te zien en te doen op dit mooie eiland.

Wilde dieren

Vancouver Island is bomvol mooie bezienswaardigheden. Het grootste deel van het eiland bestaat nog uit absolute wildernis. Het is dan ook een perfecte plek om wilde dieren te spotten. Natuurliefhebbers kunnen zich opperbest vermaken op vakantie in Vancouver Island. Overal waar je kijkt zie je bijzondere diersoorten: te land, ter zee en in de lucht. Zo vliegen er zeldzame Amerikaanse zeearenden rond en kun je ook erg goed walvissen en orka’s spotten op Vancouver Island. Ook grizzlyberen lopen er rond in grote getalen.

Ongerepte natuur

Victoria Island beschikt over verschillende nationale parken, stuk voor stuk mooie bezienswaardigheden. Zo vind je aan de zuidwestkust het Pacific Rim National Park en het Strathcona Provincial Park. Het landschap wordt hier gekenmerkt door ruige bergen en groene wouden. Het Oosten van het eiland bestaat helemaal uit wildernis. Hier kun je als natuurfanaat heerlijk op ontdekkingstocht door prachtige ongerepte natuurgebieden. Behalve woeste natuurgebieden is het eiland tevens bezaaid met kleine vissersdorpjes. Die geven Vancouver Island een gezellig en authentiek karakter.

De overtocht vanaf Vancouver

Vancouver Island ligt midden in het water van de Noorderlijke Stille Oceaan. Het eiland is niet verbonden met het vasteland door tunnels of bruggen. Toch is de overtocht va Vancouver naar Vancouver Island zo gemaakt. De veerboot naar Vancouver Island vertrekt ieder halfuur en doet er zo’n anderhalf uur over. Voor je het weet bevindt je je in Victoria, de hoofdstad van British Columbia.

Victoria

In Victoria proef je de klassieke koloniale Britse sfeer. De lokale inwoners houden er nog veel Engelse tradities op na, maar wordt ook steeds moderner. Behalve veel oud-Engelse gebouwen vind je er steeds meer moderne architectuur en hippe winkels en uitgaansgelegenheden. Net als op de rest van Vancouver Island vind je ook in Victoria weer veel leuke bezienswaardigheden. Je bezoekt er mooie musea en kijkt er je ogen uit aan de nabijgelegen Butchart Gardens. Deze tuinen van maar liefst 22 hectare groot staan ’s zomers vol met prachtige bloemen in allerlei bonte kleuren. Hoogtepunten Behalve het authentieke Victoria telt Vancouver Island nog vele andere bezienswaardigheden. Enkele hoogtepunten die je zeker niet mag missen zijn de Campbell River en het kleine plaatsje Telegraph Cove. Ook de mooie natuur van Pacific Rim National Park en het strand van Tofino gooien hoge ogen. Long Beach, het strand nabij Tofino is dé place to be voor fanatieke surfers. Ook kun je hier het bijzondere Hot Springs Cove bezoeken. Deze natuurlijke warmwaterbronnen bevinden zich midden in het regenwoud: een uniek verschijnsel.

Klimaat

Het is over het algemeen vrij goed weer op Vancouver Island. Het klimaat is er een stuk milder dan in de rest van Canada. Hierdoor kun je eigenlijk het hele jaar door prima over Vancouver Island reizen. In de wintermaanden daalt de temperatuur er zelden tot lager dan -5 graden, terwijl het in de rest van Canada regelmatig -15 is. Wel valt er ook hier veel sneeuw. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur op Vancouver Island zo rond de 20 graden. De beste tijd voor een Vancouver Island vakantie is tussen maart en oktober. Dan ben je er gegarandeerd van prettig weer, zodat niets je nog in de weg staat om een geweldige vakantie te beleven.

Gerelateerde producten

Autorondreis Wildernis & Luxe Lodges
 • Soort vakantie: Luxe vakanties
 • Reis naar: Canada
€ 3986,00 bij BBI-Travel.nl
Bus- en kampeerrondreis Rocky Mountains, Yukon & Alaska
 • Soort vakantie: wandelvakantie
 • Land van deze reis: Alaska
€ 3768,00 bij BBI-Travel.nl
Wintersport - Delta Whistler Village Suites, Whistler
 • Type vakantie: Wintersport
 • Vakantieland: Canada
€ 990,00 bij BBI-Travel.nl
Wintersport - Aava Hotel, Whistler
 • Type reis: Wintersport
 • Land van deze vakantie: Canada
€ 990,00 bij BBI-Travel.nl
Autorondreis West Canada Culinair voor levensgenieters
 • Type vakantie: Autovakanties
 • Vakantieland: Canada
€ 1919,00 bij BBI-Travel.nl
Rondreis Vancouver, Whistler & Victoria per watervliegtuig
 • Soort vakantie: Rondreizen
 • Land van deze vakantie: Canada
€ 1293,00 bij BBI-Travel.nl
Autorondreis Hoogtepunten Van West Canada
 • Soort vakantie: Autovakanties
 • Vakantieland: Canada
€ 759,00 bij BBI-Travel.nl
Wintersport - Fairmont Chateau, Whistler
 • Type reis: Wintersport
 • Land van deze vakantie: Canada
€ 1468,00 bij BBI-Travel.nl
Treinreis Rockies op Rails
 • Type reis: Treinreizen
 • Vakantieland: Canada
€ 4079,00 bij BBI-Travel.nl
Autorondreis Spirit van West Canada
 • Type reis: Autovakanties
 • Vakantieland: Canada
€ 1617,00 bij BBI-Travel.nl