Vakantie aan de Adriatische kust

Al sinds de Romeinse tijd is de Adriatische kust een populaire vakantiebestemming. Niet te verwonderen, je vindt er genoeg leuke plekjes voor een deugddoende vakantie. Prachtige stranden, authentieke vissersdorpjes, lekker eten en natuurlijk volop zon, maken van dit stukje Italië de perfecte zomerbestemming. De Adriatische kust is maar liefst 770km lang, genoeg plaats voor iedereen dus! Of je nu kiest voor Emilia Romagna, de Venetiaanse Riviera of Le Marche, elke streek heeft zijn eigen bezienswaardigheden, waar zowel strandliefhebbers als cultuurfanaten terecht kunnen.

De diversiteit van Le Marche

Le Marche wordt ook wel ‘het nieuwe Toscane’ genoemd. Het is prachtig gelegen tussen de Apennijnen en de Adriatische kust. Het landschap is er heel divers, je vindt er zowel wijn-en olijfranken, als zand-en kiezelstranden. Zelfs bergliefhebbers komen aan hun trekken in de Monti Sibillini en de 2476 meter hoge Monte Vettore. Met duizenden kerken en meer dan 100 kastelen bezit Le Marche de hoogste dichtheid aan musea en kunstverzamelingen van heel Italië. Perfect voor cultuurfanaten!

Het overheerlijke Emilia Romagna

Het overheerlijke Emilia Romagna

Ten noorden van Le Marche ligt Emilia Romagna, een streek die vooral bekend staat voor zijn overheerlijke keuken. Dit is de streek van de Parmezaanse kaas en de parmaham. Overal kom je delicatessenwinkels, salumeria’s en trattorie tegen. Het landschap bestaat uit glooiende heuvels en uitgestrekte zonnebloemvelden, perfect om te fietsen en de calorieën terug op peil te brengen. Breng zeker een bezoekje aan de belangrijkste historische steden van Emilia Romagna, zoals Bologna, Ravenna of de Renaissance-stad Ferrara.

Het onverwoestbare Venetië

Wil je een bezoekje aan het strand combineren met de meest beroemde stad van Italië, dan is de Venetiaanse Riviera de perfecte keuze. De Venetiaanse Riviera grenst aan de Golf van Triëste. De regio staat bekend als de ‘Costa Verde’ of ‘Groene Kust’, vanwege de vele pijnbomen. Het is de ideale streek voor een kampeervakantie, dicht bij de natuur. De campings zijn er bijzonder goed uitgerust. Eén camping aan de Adriatische kust, Pra’delle Torri, steekt er met hoofd en schouders bovenuit. De camping telt meer dan 1000 kampeerplaatsen, voor zowel stacaravans, campers als tenten en bevindt zich vlak bij het strand. Je kunt er ook terecht om bungalows en appartementen te huren. Dit 4-sterren vakantiepark is zowel geschikt voor gezinnen met kinderen, als voor jongeren. Kinderen kunnen er terecht in het waterpark of op het Pirateneiland, terwijl de ouders een oogje in het zeil houden. Wil je een iets actievere vakantie? Geen probleem, in het waterpark kun je ook terecht voor zwem- en duikcursussen of aquagym! En wedden dat zelfs de meest humeurige tieners onder de indruk zullen zijn van het coole skatepark en chill house? In Pra’ delle Torri verblijf je te midden van de natuur en tegelijkertijd vlak bij de kust. Een groene long aan zee! Op slecht een uurtje rijden ligt Venetië. ‘De zinkende stad’ is één van de meest bezochte steden van Italië en staat al sinds 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En zelfs al heb je al duizenden foto’s gezien, niets bereid je voor op het geluid van het kabbelende water tegen de prachtige gevels, de beroemde gondels en de prachtige pleintjes en straatjes. Cultuur, strand, zon en lekker eten: je eigen ‘dolce vita’ beleef je aan de Adriatische kust!

Video: https://youtu.be/Dtl6Ucc5GdU
Source: www.pradelletorri.it