Top 10 bezienswaardigheden in Ierland

Overal om je heen zie je groene heuvels doorsneden door kleine muurtjes van natuursteen en lange rivieren. Ook groeien er in het voorjaar en de zomermaanden kleurrijke bloemen tussen al het groen, wat zorgt voor een feestelijk aangezicht. Voor wie graag een rondreis door Ierland wil maken hebben wij de top 10 van mooiste bezienswaardigheden van Ierland voor je op een rijtje gezet.

1. Klippen van Moher

Met stip op nummer één van de top 10 van mooiste bezienswaardigheden is de wereldberoemde Cliff of Moher aan de westkust van Ierland. Deze kalksteen klippen behoren tot de hoogste van Europa. De hoogste klif steekt wel 200 meter boven de zee uit. Je geniet er van een prachtig uitzicht over de Atlantische oceaan.

2. Dublin

Natuurlijk moet je ook de Ierse hoofdstad Dublin bezoeken. Naast de hoofdstad is Dublin tevens de grootste stad van het land. Je kunt er allerlei bezienswaardigheden bezoeken, zoals Saint Patricks Cathedral en Trinity College, de oudste universiteit van Ierland. Natuurlijk is een bezoekje aan de hoofdstad niet compleet zonder een goed glas Guiness of een originele Ierse whisky.

3. Guinness Storehouse

In Dublin vind je het Guiness Storehouse. Hier wordt sinds 1759 dé Ierse nationale drank Guinness gebrouwen. Wie Ierland bezoekt moet absoluut een rondleiding gehad hebben door de oude Guinness brouwerij. Natuurlijk gevolgd door een lekker glas Guiness die je opdrinkt bovenin de toren van het gebouw, met uitzicht over de stad.

4. Wicklow Mountains

Het Wicklow gebergte bevindt zich in het zuidoosten van Ierland, niet ver van Dublin. Het hoogste punt van het gebergte is de berg Lugnaquilla, die meer dan 900 meter hoog is. Door het gebergte lopen tal van mooie wandelroutes. Een hiervan is het bekende wandelpad Wicklow way, welke wel 132 kilometer lang is. De Wicklow Mountains zijn zeker een van de mooiste highlights van Ierland voor natuurliefhebbers.

5. Ring of Kerry

De Ring of Kerry is een beroemde autoroute die je langs de kust van het schiereiland Iveragh meeneemt naar het schiereiland Dingle. De route wordt vaak gereden vanuit Killarney, onderweg zie je een paar van de leukste bezienswaardigheden van Ierland. Zo rijdt je langs Ross Castle, Derrynne National Park en het schattige plaatsje Waterville.

6. Cork

Ook Cork, in Zuid Ierland, is een van de leukste bezienswaardigheden om te bezoeken tijdens een tripje naar Ierland. Het is een vrolijke, kleurrijke stad. De straten staan er vol gekleurde bloemen en palmbomen, en er klinkt dikwijls gezellige folkmuziek. Cork staat niet direct bekend om de vele bezienswaardigheden, wel vindt je er het lekkerste eten van Ierland. Je kunt er speciale ‘Food Trails’ volgen, die je langs allerlei lekkere restaurantjes brengt. In Cork proef je de échte Ierse keuken.

7. Brú na Bóinne

Een van de meest verrassende bezienswaardigheden van Ierland is Brú na Bóinne. Deze archeologische vindplaats ligt aan de oever van de Boyne, een rivier van ongeveer 112 kilometer lang. Deze historische vindplaats is in 1993 toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoedlijst. De grafheuvels en neolithische gebouwen die er gevonden zijn, zijn afkomstig uit de tweeëndertigste eeuw voor Christus.

8. Carrick-a-Rede-ropebridge

De Carrick-a-Rede is een hangbrug gemaakt van touw, die zo’n dertig meter boven de oceaan hangt. Alleen echte daredevils durven de overteek te maken richting Carrick Island. Wie geniet van een wandelvakantie in Ierland mag deze spannende brug absoluut niet overslaan.

9. Limerick

Ook Limerick is een plek om zeker te bezoeken tijdens een tour langs de bezienswaardigheden van Ierland. Het stadje is bekend geworden dankzij de boeken van de Ierse schrijver Frank McCourt, die er zijn jeugd doorbracht. Je kunt er een speciale ‘Angela’s Ashes’ tour doen, vernoemd naar een van McCourt’s boeken. Deze tour brengt je langs allerlei locaties die genoemd worden in het boek. Daarnaast is Limerick ook een leuke stad voor kunstliefhebbers. De Limerick City Gallery of Art heeft een grote, afwisselende collectie van Ierse schilderijen.

10. Kylemore Abbey

Cultuurliefhebbers mogen Kylemore Abbey niet missen. Dit voormalige klooster, dat oorspronkelijk Kylemore Castle heette, ligt in de Connemara regio. Het reusachtige witte klooster ligt middenin de groene Ierse natuur. Je kunt uren dwalen door de kloostertuinen en de verschillende vertrekken van het klooster, die tegenwoordig vrij bezocht kunnen worden door toeristen. Klaar voor Ierland? Helemaal enthousiast geworden over de vele bezienswaardigheden die er te vinden zijn in Ierland? Boek dan nu jouw Fly and Drive naar Ierland. Zo heb je in één keer je vlucht en huurauto geregeld en ben je klaar voor een rondreis door het mooie groene landschap.

Gerelateerde producten

DFDS Ferries en Irish Ferries, 18-Daagse autorondreis Glamping in Ierland - luxe kamperen
  • Soort vakantie: Luxe vakanties
  • Land van deze vakantie: Ierland
€ 1646,00 bij BBI-Travel.nl
POPULAIR
Hotel Arlington O'Connell Bridge Dublin
  • Soort reis: wandelvakantie
  • Vakantieland: Ierland
  • Sterren: 3
€ 387,00 bij DeJongIntra.nl
Irish Ferries, 17-daagse rondreis Magnifiek Ierland - vakantiewoningen
  • Soort reis: Rondreizen
  • Reis naar: Ierland
€ 1168,00 bij BBI-Travel.nl
8-Daagse fietsrondreizen met bagagevervoer
  • Soort reis: Fietsvakantie
  • Land: Ierland
€ 1166,00 bij BBI-Travel.nl
Authentiek Ierland
  • Soort reis: Fly drive
  • Reis naar: Ierland
€ 1268,00 bij DeJongIntra.nl
Calais-Dover en overtocht over de Ierse Zee
  • Land van deze reis: Ierland
€ 124,00 bij BBI-Travel.nl
Clayton Hotel Burlington Road
  • Soort vakantie: Stedentrips
  • Vakantieland: Ierland
  • Aantal sterren: 4
€ 377,00 bij DeJongIntra.nl
Hotel Harcourt
  • Soort vakantie: Stedentrips
  • Land: Ierland
  • Deze reis heeft 3 sterren
€ 359,00 bij DeJongIntra.nl
Hotel Cassidys
  • Soort vakantie: Stedentrips
  • Land: Ierland
  • Aantal sterren: 3
€ 349,00 bij DeJongIntra.nl
Hotel Camden Court
  • Soort reis: Stedentrips
  • Reis naar: Ierland
  • Deze reis heeft 4 sterren
€ 388,00 bij DeJongIntra.nl