Tips voor een relaxte thuiskomst na de vakantie

Aan het einde van een heerlijke vakantie zie je er vaak tegenop om weer naar huis te gaan. Dat is natuurlijk logisch! Maar er zijn een aantal manieren om de thuiskomst net wat relaxter te laten verlopen. Je leest de tips in het onderstaande artikel.

Tip 1: Laat de planten niet aan hun lot over

Niets is zo vervelend als bij thuiskomst ontdekken dat jouw favoriete kamerplant het niet heeft overleefd. Tref voordat je vertrekt daarom altijd de nodige voorbereidingen en laat jouw planten niet zomaar aan hun lot over. Geef ze op het aller laatste moment extra water en zet ze op een ander plekje uit de felle zon. Bij een lange reis is het natuurlijk nog beter om een druppelsysteem te gebruiken of een familielid/vriend in te schakelen als plantenoppas.

Tip 2: Kies voor kunstgras

Kies voor kunstgras

Over groen gesproken: vergeet niet om de tuin wat extra aandacht te geven voor vertrek. Ook hiervoor kun je de bovenstaande tips toepassen. Wil je het jezelf nog makkelijker maken? Stap dan over op kunstgras. Laat door specialist Mastergrass kunstgras aanleggen in jouw tuin voor een strak resultaat. Met een kunstgazon ben je bij thuiskomst verzekerd van een prachtig groen grasveld. Je hoeft je geen zorgen te maken over uitdroging, verkleuring, kale plekken of beschadigingen. Dat is pas relaxt!

Tip 3: Houd een grote schoonmaak voor vertrek

Vlak voor de vakantie is het houden van een grote schoonmaak niet leuk, maar bij thuiskomst ben je jezelf absoluut dankbaar. Je komt thuis in een heerlijk fris, schoon en opgeruimd huis en kunt zo het ontspannen gevoel gemakkelijker vasthouden.

Tip 4: Pak je koffer slim in op de terugweg

Voor de heenweg pakken we de koffer vaak heel zorgvuldig in, maar op de terugweg is het slimme systeem ver te zoeken. Dit zorgt bij thuiskomst juist weer voor stress. De vuile was slingert rond in de hele koffer, waardoor ook de schone kleding niet zo fris meer ruikt en onder de kreukels zit. Je kunt dit eenvoudig voorkomen door ook op de terugweg wat meer tijd te nemen voor het inpakken. Stop de vuile was en vieze schoenen in aparte zakken om de rest schoon te houden.

Tip 5: Laat de boodschappen bezorgen

Wil je niet direct weer het dagelijkse leventje instappen? Laat de eerste boodschappen dan nog lekker thuisbezorgen. Zo hoef je de eerste dagen de deur niet uit.

Tip 6: Plan nog een dagje vrij

Ga bij thuiskomst niet direct aan het werk en gun jezelf nog minstens één dag vrij. Laat dat vakantiegevoel nog maar even goed op je inwerken voordat je weer aan de slag gaat.