The golden circle van IJsland: de perfecte excursie

IJsland is misschien niet erg voor de hand liggend als vakantieland. Toch zal een reis door IJsland ongetwijfeld een van de meest bijzondere ervaringen van je leven worden. In het afgelegen landschap ervaar je de ultieme rust. De IJslandse bevolking is vriendelijk en gastvrij en zorgt dat reizigers zich helemaal welkom voelen. De prachtige natuur zal zorgen voor een overdonderend effect. Een vakantie in IJsland is overweldigend mooi.

Golden Circle IJsland Geisers Geysir

De Golden Circle van IJsland

Wie naar IJsland afreist zal dit hoogstwaarschijnlijk doen voor de prachtige natuur. Wil je de IJslandse glorie in levende lijve te ondervinden, dan kun je dit doen door ‘The Golden Circle’ van IJsland te ontdekken. Tijdens een Golden Circle tour maak je een prachtige tour langs de hoogtepunten van het land. Wie de Golden Circle van IJsland heeft mogen bewonderen zal direct verliefd worden op het wonderschone landschap. IJsland is absoluut een van de mooiste plekken op aarde.

Dagtrip

Tijdens een tocht van circa 300 kilometer lang kom je langs de meest spectaculaire gebieden van heel IJsland. Alle hoogtepunten komen aan bod tijdens de tour. De route is in ongeveer vier uur af te leggen. Je kunt meegaan met een bus tour of de Golden Circle IJsland zelf rijden. Doordat de tour maar enkele uren duurt is deze makkelijk binnen een dag af te leggen. De Golden Circle excursie is dus perfect voor reizigers die maar een korte tijd in IJsland verblijven.

Langer verblijf

Wie voor een langere periode in IJsland is, kan ervoor kiezen om de Golden Circle route te verspreiden over verschillende dagen. Zo heb je rustig de tijd om de bestemmingen te ontdekken en extra te genieten van alle bijzonderheden die je er te zien zijn. Boek bijvoorbeeld halverwege de route een overnachting, om extra lang in de prachtige natuur te kunnen verblijven.

Reykjavik Golden Circle

Een van de populairste bestemmingen van de Golden Circle route is natuurlijk de hoofdstad Reykjavik. Reykjavik is zowel de meest westelijk als de meest noordelijk gelegen hoofdstad van Europa. Dit is echter niet het enige dat de IJslandse hoofdstad bijzonder maakt. Het is een moderne, comfortabele stad waarin oude tradities en historie toch duidelijk zichtbaar zijn. Je kunt er van alles beleven: van oude kerken bezichtigen tot wandelen door het Nationaal museum van IJsland. Ook kun je er heerlijk uit eten gaan. Er zijn restaurants te vinden met verschillende culturele invloeden. Zo vind je in Reykjavik bijvoorbeeld veel eettentjes met Aziatische invloeden verwerkt in de keuken.

National Park Thingvellir

De Golden Circle tour vertrekt vanuit de hoofdstad en brengt je langs drie populaire hoogtepunten: National Park Thingvellir, Geysir en Gulfoss. Thingvellir National Park bevindt zich op de scheidingslijn van de Noord-Atlatische en Euraziatische platen. Hierdoor schuift het landschap ieder jaar een stukje uit elkaar. Het is een prachtig natuurgebied vol bijzondere watervallen en vulkanisch gesteente. Dankzij het culturele erfgoed heeft het gebied een plek op de werelderfgoedlijst van UNESCO bemachtigd. Je kunt er uren rondlopen en je vergapen aan de verbazingwekkende natuur. Geisergebied Geysir Na Thingvellir brengt de Golden Circle route je vervolgens naar Geysir, een van de weinige geisergebieden ter wereld. Vandaag de dag is de geiser niet meer actief, in tegenstelling tot nabijgelegen geiser Strokkur. Deze barst iedere paar minuten uit. Dit is een waar spektakel om mee te maken. Stokkur moet je dan ook zeker gezien hebben tijdens een trip naar IJsland. Verder kun je er wandelen langs borrelende wateren, waden door geiserdampen en badderen in warmwaterbronnen.

National Park Thingvellir IJsland

Gullfoss: de gouden waterval

De derde plek die je bezoekt tijdens de Golden Circle tour is Gullfoss. Deze ‘gouden waterval’ brengt het water door een diepe kloof. Het kolkende water van de Gullfoss stroomt over verschillende trappen ruim 32 meter naar beneden. De immense waterval resulteert in bijzonder felle regenbogen. Het gebied heeft dan ook een magische uitstraling. Loop over de smalle wandelpaden en waan je in een unieke waterwereld. Ook dit is weer een van de natuurwonderen die je haast alleen in IJsland kunt meemaken.

Gullfoss de gouden waterval IJsland

Klaar voor een onvergetelijke reis?

Enthousiast geworden over een vakantie naar IJsland? Op onze site vind je de mooiste reizen door het prachtige IJsland. Ontdek de verbazingwekkende natuur en beleef de mooiste avonturen. Wie gemakkelijk en snel de gehele reis wil regelen kan dit doen via fly en drive IJsland. Zo regel je direct een vlucht en huurauto en kun je direct de Gouden Circle route gaan verkennen!  

golden circlegouden cirkel

Gerelateerde producten

Gletsjers en het Noorderlicht
 • Soort reis: Autovakanties
 • Reis naar: IJsland
€ 1383,00 bij DeJongIntra.nl
IJsland in vogelvlucht
 • Soort vakantie: Fly drive
 • Reis naar: IJsland
€ 1214,00 bij DeJongIntra.nl
Ontdek IJsland in 8 dagen
 • Type vakantie: Rondreizen
 • Reis naar: IJsland
€ 1271,00 bij DeJongIntra.nl
Land van Vuur en IJs
 • Type reis: Rondreizen
 • Land van deze reis: IJsland
€ 2164,00 bij DeJongIntra.nl
Reykjavik en de zuidkust
 • Soort vakantie: Rondreizen
 • Land van deze reis: IJsland
€ 1049,00 bij DeJongIntra.nl
Gletsjers en watervallen
 • Soort vakantie: Rondreizen
 • Land van deze reis: IJsland
€ 1221,00 bij DeJongIntra.nl
Natuurlijk IJsland
 • Type reis: Rondreizen
 • Land van deze vakantie: IJsland
€ 2024,00 bij DeJongIntra.nl
Noorderlicht Avontuur
 • Type vakantie: Fly drive
 • Land van deze reis: IJsland
€ 882,00 bij DeJongIntra.nl
Fly Drive Vancouver met Icelandair
 • Type reis: Fly drive
 • Reis naar: Canada
€ 1409,00 bij BBI-Travel.nl
Fly Drive Halifax met Icelandair
 • Soort reis: Fly drive
 • Land van deze reis: Canada
€ 1205,00 bij BBI-Travel.nl