Tempels in China: de 5 mooiste Chinese tempels

China is een immens groot en indrukwekkend land. Behalve prachtige natuur en groteske steden waar je per direct een enorme cultuurschok beleeft, vind je er ook duizenden tempels. Stuk voor stuk stammen deze tempels uit historische tijden en zijn ze bijzonder om te zien. Natuurlijk is het niet mogelijk om alle tempels te bezoeken tijdens een bezoek aan China. Daarom hebben wij speciaal voor jou de 5 meest bijzondere tempels op een rijtje gezet. Elk van deze vijf tempels ademt een mysterieuze, Oosterse sfeer uit en is absoluut de moeite van het bezoeken waard.

1. Tempel van de hemel, Bejing

Van alle tempels in China is de tempel van de hemel misschien wel de allermooiste. De tempel van de hemel ligt in de Chinese hoofdstad Bejing en werd ooit gebouwd door de Ming-dynastie tussen 1368 en 1644. De tempel is het hoogtepunt van het prachtige gelijknamige park. Dit park beschikt over duizenden bomen waarvan sommigen enkele eeuwen oud zijn. De tempel van de hemel was vroeger de tempel waar de keizer bad voor een goede oogst. Tegenwoordig wordt het park zowel door toeristen als door de plaatselijke Chinese bevolking veel bezocht. Er wordt veel live muziek gespeeld, locals gaan erheen om te picknicken en je kunt er mooie wandelingen maken.

2. De Hangende tempel, Datong

De stad Datong ligt in het noorden van China, in de provincie Shanxi. Deze stad is bekend geworden dankzij de grotten van Yungang. De Yungang grotten zijn boeddhistische tempelgrotten, uitgehouwen in de zuidwand van het Wuzhoe Shangebergte. In de heilige berg Mt. Hengshan hangt op 75 meter hoogte een wel heel bijzondere tempel: de Hangende tempel. De Hangende tempel hangt letterlijk aan de rots vast, wat een erg eng gezicht is. Wie zich in de tempel waagt ziet er prachtige beelden van Boeddhistische heiligen.

3. De Puningtempel, Chengde

Een ander hoogtepunt van de Chinese tempels is de Puningtempel. Deze boeddhistische tempel werd gebouwd door keizer Qianlong in 1755. Je kunt de tempel vinden in Chengde, dat deel uitmaakt van de provincie Hebei. De naam Puning betekent letterlijk vertaalt ‘Universele Vrede’. De hoge tempel is uitbundig versiert met draken en heiligen in allerlei vormen en kleuren. Het is een zeer indrukwekkende tempel om te bezoeken.

4. De Longhua tempel, Shanghai

In de wereldstad Shanghai vindt je tevens een van de mooiste tempels van China, de Longhua tempel. De Longhua tempel is een van de vele tempels die de reusachtige stad telt, maar wordt gezien als de mooiste. De tempel is gebouwd als verering van de draken in de Song dynastie tussen het jaar 960 en 1279. De zonnige gele kleur geeft de tempel een vrolijk aanzicht. Je vindt er prachtige gouden Boeddhabeelden en een pagode van maar liefst zeven verdiepingen hoog.

5. De Confuciustempel

De eerdergenoemde Chinese tempels waren allemaal Boeddhistisch of taoïstisch, de Confuciustempel is echter een uitzondering. Deze tempel is namelijk gebouwd om de Chinese geleerde Confucius te vereren. Deze filosoof leefde in de vijfde en zesde eeuw voor Christus en had veel volgers. Zijn beroemde spreuken worden tot op de dag van vandaag door veel Chinezen geciteerd. De tempel telt maar liefst 400 kamers en heeft een lengte van meer dan een kilometer lang. Wie echt alles wil zien doet er goed aan om een volle dag uit te trekken voor een bezoekje aan de tempel.