Stedentrip naar Den Bosch

Wil jij een stedentrip maken, maar twijfel jij nog waar je heen wilt gaan? Overweeg dan om het gezellige Den Bosch te bezoeken. Deze zuidelijke stad heeft genoeg te bieden voor een leuke stedentrip. Je hoeft niet te lang te reizen, maar je krijgt door het dialect bijna het gevoel dat je in het buitenland bent. Lees hier wat jij kunt doen tijdens een stedentripje in Den Bosch.

Eten

Als jij naar Den Bosch gaat kan jij de stad niet verlaten zonder de gebaksspecialiteit Bosche bol te hebben gegeten. Het wordt ook wel een sjekladebol (chocoladebol) genoemd. Dit gebakje wordt gebakken in soezenbeslag en gedoopt in gesmolten pure chocolade. Een gerecht wat uit Den Bosch komt wordt ook wel een Bossche gerecht genoemd. Een ander Bossche gerecht is frietje Tomotto. De saus van deze friet is gemaakt van curry, ketchup, mayonaise, mosterd, uitjes en paprikapoeder. Ook de Bossche koek is een specialiteit. Het is een variatie op ontbijt- of kruidenkoek. Het wordt onder andere gemaakt met appelstroop en roggemeel. Voor het avondeten is er ook genoeg keuze in Den Bosch. Zoals Indiaanse, Afghaanse, Chinese en Nederlandse restaurants. Ben jij een visliefhebber? Bezoek dan een sushirestaurant in Den Bosch. Hier kan jij onbeperkt genieten van sushi. Ook als jij vegetarisch eet is er genoeg keuze qua sushi en grill gerechten.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

In hartje centrum vind je de Bossche markt. Op de Bossche markt is er elke dag een andere markt te bezoeken. Zo kan je op donderdag Markt de Rompert en Rosmalen markt bezoeken en op vrijdag de markt Maaspoort. Rondom de Bossche markt vind je vele historische monumentale paden, waaronder het stadhuis. Mooie monumenten om te bezoeken zijn onder andere de Sint-Janskathedraal, de Wonderlijke Klim en de Paleisbrug. Als jij houdt van architectuur moet je zeker deze monumenten niet overslaan bij een bezoekje aan Den Bosch. Een ander mooie bezienswaardigheid is de Drakenfontein. Oorspronkelijk zou dit een waterfontein worden, maar dit is het nooit geworden.

Musea

Als je alle musea in Den Bosch wilt bekijken kan je een hele week vullen. Zo heb je het Noordbrabants Museum. Dit is een museum voor cultuur, geschiedenis en kunst. Er zijn voortdurend nieuwe tentoonstellingen en presentaties te bekijken. Daarnaast is er ook een Design museum waar je alles leert over design en vormgeving. Natuurlijk heb je in de stad van Carnaval een Carnavalsmuseum, genaamd Oeteldonks Gemintemuzejum. Hier leer jij alles over de geschiedenis van Carnaval. Ben jij nieuwsgierig geworden? Plan dan snel een stedentripje naar deze mooie stad.