Rondreizen in Brazilië? Dit moet je weten!

Welke inentingen heb je nodig voor Brazilië?

Medisch advies inwinnen bij je plaatselijke arts voordat je naar Brazilië reist, is essentieel. Een arts adviseert over het algemeen de inentingen te nemen tegen tetanus, difterie, polio, tyfus en hepatitis A. Een vaccinatie tegen gele koorts wordt sterk aangeraden, want bij binnenkomst van het land kan je gevraagd worden naar een jouw gele koorts-certificaat.

Leuke aspecten van Brazilië

Leuke aspecten van Brazilië

Voor een luxe reis in Brazilië zoals gewenst, ben je natuurlijk benieuwd hoe de Braziliaanse keuken smaakt. Generalisatie van wat Braziliaans eten is, is lastig. Er is niet niet één nationale keuken is, maar er zijn veel uiteenlopende regionale keukens. Dit heeft ermee te maken dat de natuur in Brazilie welig groeit. Daardoor is er een overvloed aan verschillende soorten fruit, groenten en specerijen. Dit kun je zelf zien wanneer je over een willekeurige markt loopt.

Ook handig om te weten: op elke straathoek in Brazilië vind je een lanchonete, een mengeling van café en bar die bier, rum, frisdrank, koffie, sigaretten en soms kleine maaltijden verkopen.

En vergeet vooral de juice bars niet. Doordat de Brazilianen omringd zijn door zoveel exotisch fruit, waar een groot deel van de Nederlanders nog nooit van heeft gehoord, zijn ze experts in het maken van bijzonder smakelijke vruchtendrankjes, ook wel sucos genoemd.

Gebruik zonnebrandcrème en drink veel water

Een bruine kleur is een prachtig tijdelijk aandenken aan reizen naar exotische landen. Blaren en een rode huid? Liever niet! De hitte in Brazilië in de zomer is intens en de schijnt sterk. In Rio de Janeiro kan het tot wel 50˚C worden. Om huidbeschadiging te voorkomen, smeer je jezelf het beste in met zonnebescherming. Drink minstens twee liter water per dag, dan blijf je gehydrateerd. Zo kun je genieten van de prachtige natuur van Brazilië. Boek je reis naar Brazilië via reisaanbieder Sapa Pana Travel.

Reizen naar Brazilië: het liefste per vliegtuig?

In een groot land als Brazilië is binnenlands reizen per vliegtuig te overwegen, omdat het soms evenveel kost als een buskaartje. Bovendien is Brazilië na de Verenigde Staten, hét land met het grootste aantal luchthavens ter wereld. Wil je de meeste mogelijkheden en de beste prijzen, boek dan zo vroeg mogelijk, dus lang van te voren. Reizen naar Brazilië in het vakantieseizoen zijn snel uitverkocht. Wanneer je rekening houdt met alle bovengenoemde aspecten, , kan jouw vakantie in Brazilië niet meer stuk!