Rondreizen door Thailand, mooie stops die je zeker moet maken!

Wij Nederlanders reizen nogal wat af. Van rondreizen door Amerika tot bezoekjes aan de Aziatische landen. En een rondreis Thailand staat bij de meeste mensen toch zeker wel in de top drie van de Bucket List. Maar gezien dit natuurlijk een ontzettend breed gebied is, en er ongelooflijk veel te zien is, is het wel fijn om vooraf te weten welke stops je nu eigenlijk moet maken. Dus of je nu voor een kleine twee weken of een volle twee maanden door Thailand reist: deze stops mag je zeker niet missen.

1. De hoofdstad: Bangkok

Of je nu fan bent van grote steden of ze liever zoveel mogelijk vermijd; je moet de hoofdstad van Thailand Bangkok toch zeker even gezien hebben. Het is er ontzettend warm, chaotisch en druk; maar juist dat maakt deze stad zo speciaal. Van hypermoderne gebouwen tot oude vervallen hutjes, in Bangkok wisselt het zich allemaal af. Laat jezelf overweldigen door deze gigantische stad, geniet van het eten van de kleine kraampjes aan de kanten van de weg, en wandel langs de rivier om allerlei mooie tempels en huisjes op palen te bewonderen. Hoewel je na een dagje of twee waarschijnlijk helemaal op bent, is het de stop zeker waard. Heb je geen zin om te lopen? Huur dan gewoon een fiets of scooter om de stad nog sneller te ontdekken.

2. Noord Thailand: Loei

Om vervolgens weer even helemaal tot rust te komen, bezoek je het noorden van Thailand. Je vind hier niets dan ongerepte natuur en onontdekte gebieden. Er is nog bijna geen toerisme, en je kunt dus gegarandeerd in alle rust genieten van alle schoonheid om je heen. Groene heuvels, uitgestrekte rijstvelden en kleine, gezellige dorpjes maken dit een welkome trip na het bezoeken van het chaotische Bangkok. Je komt hier dan vanuit Bangkok ook in een uurtje met een binnenlandse vlucht.

3. Chiang Mai

Hoewel de meeste Thaise steden ontzettend druk en chaotisch zijn, is Chiang Mai hier de uitzondering op. Je hebt er alles wat je wilt, van hotels tot geweldige restaurants in alle budgetten. Heb je geen zin om een restaurant te bezoeken? Dan haal je jouw avondmaal gewoon bij een van de vele kraampjes langs de weg. Je kunt in deze stad heerlijk genieten van het stadse leven, zonder alle drukte om je heen. En ook in Chiang Mai zijn natuurlijk weer ontzettend veel mooie tempels te bewonderen. Een ideaal punt om een paar dagen te verblijven en vervolgens als basis van uitstapjes te gebruiken.