Rondreizen door de groene heuvels van Schotland

Voor een prachtige natuurrondreis niet al te ver van huis, is het mystieke Schotland het perfecte land om te bezoeken. Ontdek tientallen idyllische eilandjes, charmante dorpjes, kastelen, ruïnes en de meest adembenemende landschappen. Schotland is ruig en ongerept en de sfeer die er hangt is geweldig. Laat jezelf betoveren tijdens een rondreis door dit magische land, waarbij je je meer dan eens in een sprookjeswereld zult wanen. Lees snel verder en ontdek de verschillende opties voor jouw ultieme rondreis door Schotland!

Ontdek de Schotse Hooglanden en de Orkney-eilanden

Deze rondreis start in de gezellige hoofdstad van Schotland, Edinburgh. Bewonder de indrukwekkende Burcht, de Royal Mile, Princes Street en tal van prachtige Georgiaanse gebouwen. In Edinburgh kun je genieten van de Schotse levendigheid, en kun je een uitje naar een plaatselijke pub natuurlijk niet overslaan. Je vervolgt je rondreis door Schotland naar de culturele hoofdstad van de hooglanden; Inverness. Vanuit hier kun je ook een aantal whisky distilleerderijen bezoeken, waar je natuurlijk ook even moet proeven. Stap op de ferry naar de prachtige Orkney-eilanden om terug in de tijd te stappen en bewonder hierna het mooie binnenland van Sutherland met tussenstops bij kastelen en watervallen. Als laatste rijd je een deel van de spectaculaire route Northcoast-500 en kun je de ruige zee en authentieke kustplaatsjes bewonderen.

Schotse Hooglanden

Reis rond door Noordwest Schotland en het eiland Bute

Hierbij maak je kennis met zowel de hooglanden als de laaglanden van Schotland. Overnacht in een pittoresk plaatsje in het mooie Cairngorms National Park in de hooglanden en rijd via smalle wegen door de groene heuvels naar kleine bergdorpjes. Vergeet onderweg niet te stoppen om een aantal prachtige kastelen te bewonderen! Overnacht een paar dagen in Edinburgh en ga vanuit hier naar het plaatsje Pitlochry om de stuwdam te zien waarbij je meerdere Schotse zalmen omhoog kunt zien springen. Hierna vervolg je je rondreis naar een van de mooiste dorpen van Schotland; Ullapool. Geniet hier van de ruige natuur! Maak wandelingen of een boottocht over het meer waarbij je dolfijnen en walvissen kunt spotten. Rijd uiteindelijk via een prachtige route langs de kust door het Noordelijkste deel van het land en neem een veerpont naar het idyllische eiland Bute.

Boek een vlieg-bus rondreis door Schotland

Tijdens een vlieg-busreis door Schotland maak je kennis met alle hoogtepunten van het land, zowel in de hoog- als laaglanden. Je vliegt naar Edinburgh en zal vanaf daar met een touringcar het hele land doorkruisen. Rijd door het ruige Cairngorms National Park en bewonder de hoogste bergtoppen van de hooglanden, of ontdek een deel van de Malt-Whisky-Trail; een route langs talloze traditionele whiskydistilleerderijen. Vergeet niet ook even te proeven en een flesje voor thuis in te slaan! Maak hierna een stop in het bruisende Edinburgh om vervolgens het gezellige plaatsje Pitlochry, gelegen aan het kunstmatige Loch Faskally te bezichtigen. Hierna zul je het grootste meer van heel Brittannië gaan bezoeken; Loch Lommond. Dit meer ligt aan het natuurpark Trossachs, waar je adembenemende wandelingen kunt maken. Vanuit de Glen Coe vallei kun je uiteindelijk de Jacobite Steam Train betreden voor een ritje langs het meest schilderachtige spoortraject van Europa.

Maak een combinatiereis in Engeland, Ierland en Schotland

Wanneer je drie vliegen in één klap wilt slaan, is het natuurlijk superleuk om een rondreis door Schotland te combineren met Engeland en Ierland, en het beste van alle landen te ontdekken. Rijd door de “tuinen van Engeland”, Kent en Sussex, bewonder de adembenemende Snowdonian bergen in Wales en wandel rond in de gezellige Ierse stad Dublin. In Noord-Ierland maak je een tussenstop om te genieten van de Giant’s Causeway; een spectaculair natuurfenomeen veroorzaakt door een oude vulkaanuitbarsting. Vanuit Belfast zul je oversteken naar Schotland en de prachtige laaglanden bezoeken (onder andere Oban, Edinburgh en Trossachs). Een geweldige rondreis door drie heerlijke landen! Welke rondreis door het adembenemende Schotland het beste bij jou past, kunt je het beste zelf ontdekken. Hoe dan ook wordt het een reis door een uniek land, om nooit te vergeten!