Romantisch weekend weg: 5 leuke ideeën

Is het wel weer eens tijd om een lekker romantisch weekend weg te gaan? De koude maanden vragen er natuurlijk wel om. En wanneer je zo net voor de zomervakantie dat romantisch weekend weg boekt, is het waarschijnlijk nog een stuk goedkoper ook! Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we vast een aantal leuke ideeën voor een romantisch weekend weg voor je op een rijtje gezet. Hoef je alleen nog maar te kiezen!

1. Londen

Wie nog nooit in Londen geweest is, moet dit zeker doen! Er is ontzettend veel te zien en te doen, maar er zijn daarnaast ook genoeg romantische plekjes te vinden. Vaar in een bootje over de Thames, of bezoek de beroemde filmlocatie van romantische film Notting Hill. Het weer is misschien niet altijd optimaal; maar de vliegtickets zijn dan ook wel spotgoedkoop. Super voor een budget weekendje!

2. Rome

Ah, de stad van de authentieke architectuur. Niets zo romantisch als het veelal zonnige Rome. Heerlijk genieten op de vele terrasjes, de prachtige architectuur bekijken, lekker winkelen en genieten van het uitzicht over deze mooie stad vanuit je hotelkamer. De vluchten zijn helemaal zo duur nog niet, en ook met de auto kun je deze stad makkelijk bezoeken. Heerlijk toch?

3. Venetie

Wil je nóg romantischer? Dan ga je natuurlijk naar Venetië. Deze prachtige locatie is een en al romantiek. Romantisch samen met de gondola de stad vanaf het water ontdekken, de duiven voeren, de prachtige architectuur bekijken en genieten van een natje en een droogje in de warme zon. Heerlijk genieten!

4. Gozo

Gozo is misschien wat minder bekend, maar een prachtige locatie voor een romantisch weekendje (of zelfs weekje) weg. Je vliegt naar het eiland Malta, en pakt vanuit hier de veerboot naar Gozo. Het verblijf is in het voorseizoen spotgoedkoop, en er is ontzettend veel moois te zien en te beleven. Wel kunnen we je adviseren om hier voor een lang weekend naartoe te gaan. Er is zoveel moois te zien en te ontdekken dat je gegarandeerd langer had willen blijven.

5. Parijs

En dan is er natuurlijk ook altijd Parijs nog. Een korte vlucht, of een korte autorit, en je bent er al. Samen langs de Seine wandelen, genieten van de vele terrasjes, de smalle straatjes ontdekken en natuurlijk de prachtige musea bewonderen. En je hangt natuurlijk ook even een slotje aan de brug, en gooit super romantisch samen het sleuteltje in het water.