Reisherinneringen laten afdrukken

Van een geslaagde reis zal jij je altijd de meest bijzondere momenten kunnen herinneren. Dat zijn de zaken die je ook met anderen wilt delen. Het is bijna ongelooflijk dat je pakweg 30 jaar geleden eigenlijk alleen met een duur fototoestel mooie foto’s kon maken van je reiservaringen. Daarbij moest fotograferen ook nog een hobby zijn om de mooiste beelden ook goed te kunnen vastleggen. Vandaag de dag kan je met een gemiddelde smartphone vrijwel alles in beeld vatten op bijna professioneel niveau. Heb jij het voorrecht om een van de nieuwste exemplaren van de topmerken in je bezit te hebben, dan kan je foto’s maken als nooit tevoren.

Waarom zou je foto’s laten afdrukken?

Digitaal foto’s bewaren is tegenwoordig ook een eenvoudige zaak. Maar als reisfanaat heb je waarschijnlijk inmiddels een flink bestand aan foto’s opgeslagen. Het is echter ook nog steeds een echte mooie herinnering aan een reis om de meest bijzondere foto’s te laten afdrukken. Misschien wil jij een fotoboek maken van iedere reis van de meest geslaagde foto’s en daarbij een tekst voegen die je weer helemaal terug brengt in de tijd. Sommige foto’s zijn zelfs zo exceptioneel dat je ze wellicht in de kamer wilt plaatsen om gasten te laten zien waar jij zo van genoot. Dat kan een schitterende zonsondergang in St Malo zijn, maar ook een Noorse fjord of het hartje van Parijs. Iedereen heeft immers een aantal foto’s en herinneringen die echt bijzonder zijn.

Hoe gaat dat eigenlijk: foto’s laten afdrukken?

Jouw digitale foto afdrukken is vandaag geen ingewikkelde zaak meer. Alles kan online worden geregeld en ook de kosten vallen beslist niet tegen. Op het net kan je een betrouwbare webshop uitzoeken. Kijk daarbij altijd naar waarborgen en recensies. Uiteraard kan je ook een paar foto’s als test laten afdrukken voordat je grote aantallen laat maken. Meestal duurt het proces niet lang en vaak wordt de afdruk nog dezelfde dag verzonden als je de foto redelijk vroeg verstuurd. Er zijn in principe twee methodes waarop je foto wordt afgedrukt.

1. Met een inkjetprinter

Deze methode is met name bedoeld voor zwart-wit foto’s. De professionele printers kunnen in principe iedere tint mengen zodat de foto alle nuances krijgt die het origineel ook bezit. Door goede kwaliteit papier te gebruiken, krijg jij een foto die lang meegaat en eenvoudig opgeborgen kan worden.

2. Fotochemisch

Door gebruik te maken van goede kwaliteit fotopapier kan iedere foto er mooi en glanzend uitzien. Eigenlijk wordt de foto dan gemaakt zoals vroeger in een fotolaboratorium. De kleuren zijn helder en het contrast is erg scherp. De beste kwaliteit papier voor geslaagde foto’s is wellicht Fuji 200g/m2. Let daarom altijd even op welk soort papier wordt gebruikt voor het afdrukken. Kwaliteit loont ook bij het afdrukken van foto’s. Wil je nog andere zaken zoals extra groot formaat of een lijst om de foto, informeer dan naar de mogelijkheden. Kies voor de afdrukken die jij mooi vindt en laat je reisherinneringen afdrukken.

Zorgeloos op vakantie en de mooiste herinneringen bewaar je voor altijd!