Redenen om je elektrische fiets te verzekeren

In dit artikel staan alle voordelen van een elektrische fietsverzekering op een rij.

1. Gespreide kosten

Maandelijks betaal je een vast bedrag aan premie voor de elektrische fietsverzekering. Als er iets misgaat, dekt de elektrische fietsverzekering de kosten. Op die manier voorkom je dat je in één keer een groot geldbedrag neer moet leggen. Het is echter ook mogelijk om de premiekosten jaarlijks of in één keer te betalen, afhankelijk van het verzekeringstype.

2. Wereldwijde dekking

De dekking van de meeste elektrische fietsverzekeringen geldt wereldwijd; in ieder geval voor diefstal, veelal ook voor schade. Zelfs als je je elektrische fiets meeneemt op vakantie, heb je de garantie van de elektrische fietsverzekering. Uitzonderingen: - Pechhulp ontvang je dikwijls enkel in Nederland en in het grensgebied van België en Duitsland. - Juridische hulp ontvang je dikwijls enkel in Europa.

3. Pechhulp

Veel elektrische fietsverzekeringen bieden de mogelijkheid tot pechhulp aan als je onverhoopt stil komt te staan. In veruit de meeste gevallen kan de racefiets ter plekke worden gerepareerd. Als dit niet lukt, zet de pechdienst jou en je fiets af op een locatie naar keuze en ontvang je een vergoeding voor een leenfiets.

4. Juridische hulp

Juridische hulp

Bovendien bieden veel racefietsverzekeringen juridische hulp in het geval van schade aangericht door een andere partij. De verzekeraar helpt je in zo’n geval met het verhalen van de schadekosten.

5. Dekking reparatiekosten

Dikwijls vergoedt de elektrische fietsverzekering schade aan de elektrische fiets, benodigde vervangende onderdelen en reparatiekosten, mits deze kosten niet hoger zijn dan het verzekerde totaalbedrag van de elektrische fiets.

6. Snelle uitbetaling bij diefstal

Als je elektrische fiets gestolen is, keert de verzekeraar het verzekerde totaalbedrag uit waarvoor deze verzekerd is. Je dient hiervoor de aangifte, de aankoopbon en de originele sleutels op te sturen naar de verzekeraar. Die stort het geldbedrag vervolgens zo snel mogelijk op je rekening.