Parkeren op de luchthaven: hoe je de beste optie kiest voor jouw reis

Het kan best stressvol zijn om je auto op de luchthaven te parkeren, vooral als het je eerste keer is. Van het bepalen van de vele mogelijkheden - lange termijn of korte termijn? Overdekt of onoverdekt parkeren? En meer. Er is van alles waar je rekening mee moet houden bij het vinden van de fijnste keus, en samen met de zenuwen van het reizen is dit geen fijne combinatie, toch? Wij helpen je graag de beste optie te vinden voor het parkeren vliegveld, zodat jij zorgeloos op reis kunt gaan. 

Lange termijn of korte termijn? 

De belangrijkste vraag is: hoe lang heb je een parkeerplaats nodig? Als je voor een korte tijd/middellange tijd wilt parkeren, kun je de auto op het luchthaventerrein parkeren. Je terminal is dan makkelijk lopend bereikbaar. Omgekeerd bevinden langetermijn parkeerplekken zich verder van de luchthaven. Er zijn hier bussen die passagiers naar de juiste terminal brengen. Je kunt dit omzeilen door met Park & Fly te boeken. Jouw auto wordt dan door een chauffeur overdekt geparkeerd en kun je direct de vertrekhal inlopen, wat je reis extra gemakkelijk maakt.  

Reserveer van tevoren 

Je hebt ook de mogelijkheid om je parkeerplaats online te reserveren, voordat je op reis gaat, om last-minute stress voor te zijn. Dit is vooral belangrijk als je op drukke periodes vliegt. Omdat alles dan wat langer duurt, en wanneer je een parkeerplek van tevoren reserveert, ben je zeker van een plekje. 

Reserveer van tevoren

Zoek naar beveiligde en overdekte opties

Als je tijdens slecht weer reist en je auto op de luchthaven moet achterlaten, is het raadzaam om op de luchthaven naar overdekte parkeerplekken te zoeken. Dit beschermt hem tegen barre weersomstandigheden en voorkomt dat je na je reis met een vieze auto zit. Want wie heeft er zin om zijn auto schoon te maken na een vakantie? 

Prijzen vergelijken en reviews lezen 

Parkeerplaatsen hebben van tijd tot tijd verschillende prijzen. Tijdens de drukste maanden zijn ze het hoogst. Hoe eerder je een plek reserveert, hoe beter je de prijzen zijn. Naarmate de parkeerplekken vol raken, zullen de prijzen ook stijgen. En wanneer je je auto op de luchthaven parkeert, vertrouw je deze feitelijk toe aan vreemden. Je wilt de betrouwbaarste en veiligste optie kiezen. Lees reviews online om ervaringen van anderen te gebruiken om de juiste keuze te maken. 

Met dit advies in gedachten wordt het kiezen van de beste parkeerplek een eitje. Fijne reis!