Op vakantie naar Amerika: dit moet je regelen

Altijd al the American Dream willen meemaken? Het is steeds populairder om op vakantie te gaan naar Amerika. Logisch ook, want je kan er voor allerlei soorten vakanties terecht. Of je nou van de grote steden bent of van de wilde natuur: Amerika heeft dit zeker te bieden! Voordat die vakantiepret kan beginnen, moet je wel het een en ander regelen. We hebben daarom voor jou een checklist gemaakt, zodat je op vakantie niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

1. Neem een geldig paspoort mee

Om überhaupt naar Amerika te mogen, heb je de juiste papieren nodig. Te beginnen met een paspoort. Controleer ruim van tevoren de geldigheid van jouw paspoort, zodat je op tijd een nieuwe kan aanvragen. Als jouw paspoort in Amerika verloopt, heb je namelijk een probleem.

2. Schaf een creditcard aan

In Nederland kunnen we gewoon met een pinpas of contact geld betalen, in Amerika heb je een creditcard nodig. Je wilt niet steeds met dollars rondlopen, dus vraag een creditcard aan. Je hebt de creditcard ook vaak nodig om de vliegtickets en accommodaties mee te betalen.

3. Vraag een ESTA aan

Vraag een ESTA aan

Ga je op een korte vakantie naar Amerika? Dan moet je een ESTA aanvragen. Een ESTA is de digitale reisvergunning van de USA en staat voor Electronic System for Travel Authorisation. Het is een geautomatiseerd systeem om te controleren of het voor reizigers is toegestaan om naar Amerika te reizen. Een ESTA kost €29,95 en is twee jaar geldig. Je mag binnen die twee jaar meerdere malen naar Amerika reizen en elk bezoek 90 dagen achter elkaar daar spenderen.

4. Zorg voor een internationaal rijbewijs

Hoewel ze in Amerika ook genoeg openbaar vervoermogelijkheden hebben, is het natuurlijk leuker om met een huurauto verschillende gebieden in Amerika te ontdekken. In Amerika is een Nederlands rijbewijs wel gewoon geldig, maar toch zijn er veel verhuurbedrijven die om een internationaal rijbewijs vragen. Het is dus verstandig om deze voor de zekerheid ook in te pakken.

5. Denk aan de reisstekker

Je denkt er misschien niet zo snel aan, maar in Amerika hebben ze andere stopcontacten dan in Nederland. Vergeet dus niet een wereldstekker mee te nemen! Je kan ook een reisstekker voor stopcontacten type A of B kopen. Daarnaast is de netspanning in Amerika met 110 Volt ook een stuk lager dan de 230 Volt die we in Nederland gewend zijn. Als je geen risico wilt lopen om jouw apparatuur te beschadigen is het ook verstandig om een spanningsomvormer mee te nemen.