Op vakantie met de auto: dit zijn de voordelen

Reizen naar jouw vakantiebestemming, dat kan op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen om het vliegtuig te pakken, in sommige gevallen het openbaar vervoer te gebruiken of met de auto op reis gaan. Ieder vervoer heeft zo zijn eigen voordelen, zo ook het reizen met de auto. En deze voordelen gaan wij in dit artikel bespreken. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken wat voor jou het beste vervoermiddel is om op reis te gaan.

Je bepaalt alles zelf

Als je met de auto op reis gaat, kun je veel dingen zelf beslissen. Wanneer je vertrekt, pauzes neemt en of je kiest voor een tussenstop/overnachting. Dat betekent tegelijkertijd dat wanneer je met de auto op vakantie gaat, je niet urenlang van tevoren op het vliegveld moet zijn, en je ook geen specifieke bus of trein moet halen. Bovendien kun je ook nog kiezen om op een tijdstip te vertrekken waar je hoogstwaarschijnlijk geen last hebt van files. Door met de auto op reis te gaan, ben je in staat deze dingen allemaal zelf te beslissen.

Eigen vervoer op reis

Ben je van plan wel een flinke rit te maken tijdens jouw verblijf op je vakantiebestemming? Dat komt goed uit, want die auto heb je al! Je hoeft dus geen dure auto te huren of het openbaar vervoer te gebruiken, want jij beschikt al over een eigen auto die je hiervoor kunt gebruiken. Zo kun je overal heen rijden en zo lang blijven als je zelf wilt.

Veel spullen meenemen

Twijfel je of je die ene korte broek ook nog moet meenemen of dat deze wellicht overbodig is? Dat maakt helemaal niets uit, want die broek kan gewoon mee. Wanneer je met de auto op reis gaat, hoef je namelijk geen rekening te houden met een beperkt aantal bagage dat je mee mag nemen. Dit is in het vliegtuig uiteraard wel het geval, en ook in het openbaar vervoer is het allesbehalve handig om te veel bagage bij je te hebben. Aangezien dit bij een autoreis niets uitmaakt, kun je eigenlijk net zoveel meenemen als je zelf wilt. En dat is ontzettend handig, vooral voor de mensen die nog wel eens flink kunnen twijfelen over wat zij willen meenemen op vakantie en wat niet.

Gezelligheid

Auto op vakantie gezelligheid

Een lange autorit staat garant voor gezelligheid. Waar je in het vliegtuig of openbaar vervoer met medepassagiers te maken hebt, rijd je in jouw eigen auto waarschijnlijk met familie of vrienden. En dat vind je vast toch een stuk gezelliger! Zonder schaamte meezingen met de radio of jouw favoriete nummers uit je Spotify-lijst is tijdens zo’n autorit dus helemaal geen probleem.

Beter voor het milieu

Naast het openbaar vervoer, is ook een reis met de auto beter voor het milieu dan dat je het vliegtuig pakt. Je veroorzaakt namelijk minder CO2-uitstoot, en dat is beter voor het milieu. En hoe meer mensen er in jouw auto zitten, hoe minder CO2 je per persoon uitstoot. Zo draag je toch een steentje bij aan het beperken van de CO2 uitstoot en houd je meer rekening met het milieu. Wil je graag op reis met de auto, maar denk je dat jouw auto hier wellicht niet meer geschikt voor is? Vooral als het om lange afstanden gaat, is het wel goed om in je achterhoofd te houden dat jouw auto wel nog van goede kwaliteit moet zijn. Je wilt tenslotte tijdens jouw reis geen problemen hebben met jouw auto. Wil je er zeker van zijn dat je beschikt over een goede auto? Dan zou je kunnen kijken naar een nieuwe auto of tweedehandsauto. En ja, tweedehandsauto’s zijn er ook in een prima staat. Neem de audi a4 tweedehands maar als voorbeeld.