Op rondreis door Indonesië? 3x inspiratie!

Indonesië is de ultieme bestemming voor een rondreis. Het land bestaat uit vele eilanden en is erg divers. Zo kun je er genieten van natuur, strand, cultuur en steden. Om het land goed te leren kennen is het aan te raden om verschillende eilanden te bezoeken. Maar welke eilanden zijn nou mooi om te bezoeken tijdens een rondreis door Indonesië? Hieronder vind je inspiratie voor een rondreis door Indonesië!

Sumatra

Sumatra is het op vijf na grootste eiland ter wereld en een van de mooiste eilanden van Indonesië. Tijdens een rondreis door Indonesië kan een bezoekje aan het eiland Sumatra daarom ook zeker niet ontbreken. Het eiland staat bekend om zijn prachtige natuur en authentieke cultuur. Voordat je op reis gaat naar Indonesië is het belangrijk om over de juiste vaccinaties te beschikken. Bij vaccinatiepunt kun je terecht voor alle benodigde vaccinaties voor Indonesië. Als je eenmaal aangekomen bent in Sumatra kan het genieten beginnen. Bezoek bijvoorbeeld het regenwoud Gunung Leuser, waar je orang-oetans, Sumatraanse tijgers, olifanten en neushoorns kunt spotten. Verder kun je op Sumatra ook terecht voor avontuur. Beklim bijvoorbeeld de vulkaan Kraton, waar je vanaf de top kunt genieten van adembenemende uitzichten. Wil je ook de authentieke cultuur van Sumatra leren kennen? Bezoek dan de stad Medan, waar je kunt genieten van de markten en de rijke historie van de stad. Kortom, Sumatra kun je zeker op je lijstje zetten voor een rondreis door Indonesië!

Borneo

Het eiland Borneo is verdeeld tussen drie verschillende landen. Het eiland is deel van Indonesië, Maleisië en Brunei. Borneo is een aanrader voor natuurliefhebbers en avonturiers. Het eiland heeft onder andere prachtige landschappen en unieke flora en fauna. Een van de plekken die je zeker moet bezoeken tijdens een rondreis door Indonesië is het Tanjung Puting National Park. In dit nationale park kun je orang-oetans, proboscisapen, neusapen en dwergolifanten spotten. Je kunt het nationale park verkennen op een boottocht langs de kronkelende rivieren. Een ander nationaal park dat ook de moeite waard is om te bezoeken is het Kutai National Park. Hier kun je orang-oetans, de nevelpanter en de Maleise beer spotten. Verder kun je er ook wandeltochten door het ongerepte regenwoud maken. Met al deze prachtige natuur kan Borneo zeker niet ontbreken tijdens een rondreis door Indonesië!

Borneo

Bali

Wil je ook graag een eiland bezoeken waar je even helemaal tot rust kunt komen en kunt genieten van de heerlijke faciliteiten voor toeristen? Dan is Bali de plek waar je moet zijn! Op het eiland Bali kun je even heerlijk relaxen, genieten aan het strand, van de natuur én alle fijne faciliteiten die het eiland voor toeristen te bieden heeft. Geniet bijvoorbeeld in een luxe hotel, huur een villa met privézwembad en relax in een van de vele strandclubs. Ook voor een bezoek aan het eiland Bali is het aan te raden om vaccinaties te nemen. Reisvaccinaties voor Bali kun je op verschillende plekken verkrijgen. Zo ga jij goed voorbereid op reis!

Of je nu van avontuur, natuur, cultuur of relaxen houdt; Indonesië heeft het allemaal. Met de hierboven genoemde inspiratie kun jij alvast je rondreis plannen!