Onze top 3 veilige rondreizen

Iedere vakantie en reis is anders, ook iedere keer verschilt het wat jij uit de reis wilt halen. Ga je voor avontuur, wil je juist even lekker uitrusten of ben je op zoek naar nieuwe inspiratie? Geen reis is hetzelfde, al ga je naar dezelfde bestemming. Wat voor velen wel een basisvoorwaarde is voor een reis, zeker met kinderen? De veiligheid. We leven in een constant veranderende wereld waar ook de veiligheid van tijd tot tijd verschilt. Wat vandaag een veilig land is, kan morgen een rood reisadvies hebben. Welke rondreizen je met een grote mate van veiligheid kunt boeken, ook ruim vooraf? Dat lees je in dit artikel.

 

1.      Japan

Japan is misschien wel het meest strak georganiseerde land wat we kennen, zeker in Azië. Een rondreis in Japan is dan ook een veilige maar zéér onvergetelijke ervaring. Of je nu gaat om de prachtige bloesem te zien, of als je Japan in de sneeuw wilt meemaken; Japan is qua reistijd altijd een goed idee. Het is ook een zéér veilig land waar je met een gerust hart een rondreis kunt maken. Hier hoef je niet een groepsreis voor te boeken, maar dit kun je gewoon in je ééntje of met je eigen gezelschap doen. Japan, een zeer veilige keuze.

 

2.      Noord-Amerika

Zowel een rondreis in Amerika als in Canada is een keuze voor een prachtige bestemming zonder dat je veel risico’s loopt. Natuurlijk zijn er overal kwaadwillende mensen, dat is in Amerika niet anders dan in andere landen. Maar de kans dat je iets overkomt is relatief laag. Het land is zeer ingericht op rondreizende mensen en je zult dan ook veel hostels en kampeerplekken langs de weg aantreffen. Zin om een gave reis te boeken? Met Amerika zit je safe.

 

Noord-Amerika

3.      Vanuit huis

Dan nog een laatste tip voor een gave trip en dat is een vrij veilige, namelijk één die je kunt starten vanuit je eigen huis. Een Eurotrip blijft dan ook onverminderd populair. Of je nu gaat toeren in het prachtige Scandinavië of afreist naar Zuid-Europa, je kunt overal relatief veilig naar afreizen. Zeker de noordelijke Europese landen staan bekend om de hoge mate van veiligheid. Huur een camper in Nederland en je kunt daar gewoon langs de weg overnachten. Dat is daar namelijk gewoon geheel legaal, in tegenstelling tot in ons land.

 

Kortom, rondreizen en veiligheid gaan heel goed hand in hand maar níet overal. Kies je bestemming zorgvuldig en doe vooraf goed je huiswerk. Alleen dan ga je met een fijn, uitgerust én lekker gevoel op rondreis. Bon voyage!