Ontdek het prachtige Ameland met je hond

Er zijn tal van knusse vakantiehuisjes te vinden die je harige reisgenoot met open armen verwelkomen. Sommige accommodaties hebben zelfs meerdere faciliteiten voor je hond, zoals voerbakken, comfortabele kussens en oppasdiensten.

Daarnaast is Ameland natuurlijk prachtig qua natuur. Het eiland herbergt adembenemende bosgebieden en uitgestrekte stranden. Of je nu een huisje wilt huren op Ameland met je hond, gaat kamperen of in een hotel wilt verblijven: je trouwe viervoeter komt niets tekort!

Waarom naar Ameland met je huisdier?

De belangrijkste reden: je hond mag het hele jaar door op de meeste plekken in Ameland loslopen. Ameland heeft stranden, duinen, zee, bossen, polders en de waddendijk. Daarnaast zijn er tal van leuke winkeltjes, restaurants, cafés, strandpaviljoens en musea te vinden in de diverse dorpjes op het eiland.

Het draait op Ameland allemaal om ontspanning, onthaasten en tijd voor jezelf en je familie. En dan zijn er nog de vriendelijke eilanders, die huisdieren met open armen ontvangen. Wat wil je nog meer?

Lees ook: Een vakantie in eigen land met het gezin; dit zijn leuke dingen om te doen!

Met je hond wandelen op Ameland

Met je hond wandelen op Ameland

Ameland leent zich perfect voor lange wandelingen met je hond. Maar omdat er veel prachtige natuurgebieden liggen, die de bewoners graag in stand houden, zijn er een aantal regels voor het laten loslopen van je viervoeter.

Je hond mag loslopen op sommige delen van het strand en in de aangewezen losloopgebieden. Houd je hier ook echt aan. Zonder het te weten kan een hond de natuur namelijk verstoren, met als gevolg dat die zich maar moeilijk kan herstellen.

Denk aan broedende vogels, reekalfjes die verscholen liggen in het gras etc. Een hond spoort ze gemakkelijk op! De aangewezen losloopgebieden op Ameland zijn: * Nes, Kwekerijbos * Ballum, Roosduinen * Hollum, Koudenbur

Tip: ga ook eens naar Texel met je hond. Ook dit Waddeneiland is enorm hondvriendelijk!

Uit eten op Ameland met je hond

Als je op vakantie bent wil je ook wel eens lekker gaan uit eten. En in de meeste gevallen zou dit betekenen dat je hond alleen thuis moet blijven. Maar dat hoeft op Ameland niet het geval te zijn. Je vindt er namelijk behoorlijk wat restaurants waar honden zijn toegestaan. Voorbeelden zijn t’KoaikersHuus in Kooiplaats, De Griffel in Hollum, De Driesprong in Buren en de Klimop in Nes. Geef het wel even van tevoren aan als je wilt gaan eten met je hond, dan kan het personeel daar rekening mee houden. Genoeg redenen om de auto te pakken, op de veerboot te springen en Ameland te ontdekken met je viervoeter. Er zijn tal van mooie en leuke vakantiehuisjes en campings te vinden op het eiland, waar jij en je hond lekker kunnen ontspannen!