Natuur Italië: de mooiste landschappen vind je hier

Wie op zoek is naar een bijzondere natuurvakantie zit zeker goed in Italië. Behalve een rijke cultuur, prachtige steden en heerlijk eten, beschikt het land over verbazingwekkend mooie natuur. De natuur in Italië is zeer afwisselend: van groene bossen tot ruige bergen en uitgestrekte wijngaarden. Het landschap in Italië wisselt constant. Of je nu naar het Noorden afreist of op vakantie gaat in Zuid-Italië, overal vind je prachtige natuurgebieden die klaar liggen om ontdekt te worden. Wil jij een mooie, actieve vakantie beleven in de frisse Italiaanse natuur? Dan zijn dit dé plekken om heen te gaan!

1 De Dolomieten

Nergens in Italië is de natuur zo adembenemend mooi als in de Zuidelijke Kalkalpen. De Dolomieten is een indrukwekkende bergketen die bestaat uit reusachtige rotsformaties, hoge kliffen en bergen, afgewisseld door groene alpenweiden. Het landschap is er vol met meren en gletsjers: je kijkt er je ogen uit. Het hele jaar door kun je er een heerlijke vakantie beleven. In de zomer kun je er wandelen langs vrolijke bloemenvelden en door ruige bergen, terwijl je tussendoor een verfrissende duik neemt in een helder meer. ’s Winters maken de kleurrijke velden en groene weiden plaats voor dikke lagen sneeuw en ijs. In de wintermaanden kun je er dan ook een geweldige skivakantie beleven.

2 Trentino-Zuid-Tirol

Deze prachtige regio is te vinden in het Noordoosten van Italië. Het gebied is verdeeld over twee provincies: Trentino, waar Italiaans wordt gesproken, en het Duitstalige Zuid-Tirol. Hoewel de cultuurverschillen tussen de twee provincies duidelijk zichtbaar zijn, is het overal in deze regio net zo mooi. De ongerepte Alpennatuur is in het gehele landschap ruim aanwezig. Misschien wel het mooiste stuk van Trentino-Zuid-Tirol is Val di Funes. Het landschap in deze prachtige vallei wordt gekenmerkt door felgroene weidevelden en super hoge bergpieken. Je kunt er geweldig hiken, mountainbiken of wintersporten.

3 De Bloemenriviera en Cinque Terre

De Bloemenriviera is een van de charmantste streken van het land. Zowel de kleurrijke dorpjes als de prachtige natuur maken dit tot een van de mooiste plekken van heel Italië. Hoewel de hele Bloemenriviera adembenemend mooi is, trekt vooral Cinque Terre de aandacht. Deze vijf bontgekleurde dorpjes zijn gelegen op ruige rotsen en worden omringd door kleurrijke bloemen en een helderblauwe zee. De Cinque Terre dorpjes staan sinds 1997 vermeld op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Nationaal Park Cinque Terre is een uniek stukje Italië dat je zeker niet wilt missen. Je kunt heerlijk wandelen op een van de wandelpaden langs de kust. Ook voor watersporten ben je hier aan het juiste adres. De zee bevat allerlei zeldzame koraalsoorten en de onderwaterwereld is er net zo kleurrijk en vrolijk als de rest van de Cinque Terre. Je kunt er dan ook geweldig snurken, duiken of windsurfen.

4 Abruzzo National Park

De regio Abruzzen ligt midden in Italië. Je vind hier maar liefst drie schitterende nationale parken, waarvan het Nationaal Park Abruzzo absoluut de mooiste is. Dit nationaal park ligt ten oosten van Rome en is perfect voor een sportieve vakantie. Het landschap kenmerkt zich door groene bossen, allerlei soorten bloemen en een mooie kuststrook. Tussen de groene bossen liggen schattige kleine dorpjes verscholen waar je de traditionele Italiaanse sfeer kunt proeven. In de bossen leven allerlei wilde dieren, zoals bruine beren en wolven. De Abruzzen staat tevens bekend als wijnstreek. Je kunt er dan ook niet vakantie vieren zonder genoten te hebben van de wereldberoemde Abruzzo wijnen.

5 Toscane

Natuurlijk behoort ook deze streek in het midden van het land tot een van de mooiste landschappen van Italië. Toscane is dé vakantieplek voor cultuurliefhebbers. In deze groene streek stikt het van de historische dorpjes en steden vol met bijzondere kunstschatten. Plekken die je niet mag missen tijdens een rondreis door Toscane zijn de prachtige steden Florence, Lucca, Siena en Pisa. Maar ook de oude middeleeuwse dorpjes in dit gebied zijn waanzinnig mooi. In plekjes als Montepulciano, Volterra en San Gimignano kun je heerlijk rondstruinen en genieten van het authentieke Italië. Tijdens het reizen van plek naar plek wordt je getrakteerd met de meest bijzondere uitzichten. Toscane is een prachtige groene steek vol uitgestrekte wijnvelden, glooiende heuvels en groene olijfbomen.

Bekijk hier alle rondreizen door Italië.

Gerelateerde producten

Lago Maggiore, Nebbiuno
  • Type reis: wandelvakantie
  • Vakantieland: Italië
€ 948,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Amalfikust, Napels en Rome
  • Soort reis: Rondreizen
  • Reis naar: Italië
€ 1268,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Indrukwekkend Toscane, Montecatini Terme
  • Soort reis: Busreizen
  • Land van deze reis: Italië
€ 968,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Authentiek Puglia & Basilicata in agriturismo
  • Type vakantie: Individuele reizen
  • Land van deze reis: Italië
€ 1114,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Culturele parels van Umbrië en Toscane, Chianciano Terme
  • Type vakantie: Busreizen
  • Land van deze vakantie: Italië
€ 978,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Toscane te kust en te keur, Marina di Pietrasanti
  • Type reis: Busreizen
  • Vakantieland: Italië
€ 898,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
De schatten van Puglia
  • Soort vakantie: Busreizen
  • Land van deze vakantie: Italië
€ 1218,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Zuid-Italië op het gemak
  • Type vakantie: Fly drive
  • Land: Italië
€ 1866,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Ontdek Rome
  • Type vakantie: Busreizen
  • Land van deze vakantie: Italië
€ 948,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR
Puglia en Matera op het gemak
  • Soort vakantie: Rondreizen
  • Land: Italië
€ 1325,00 bij DeJongIntra.nl
POPULAIR