Met de auto naar het vliegveld; tips om een goedkope parkeerplek te vinden

Waarschijnlijk duur het niet veel langer meer tot we eindelijk weer mogen vliegen. En daarom kun je maar het beste zo snel mogelijk beginnen met plannen! Misschien heb je zelfs al een vakantie geboekt vanuit een van de vele vliegvelden in de buurt.

Soms is het stukken goedkoper om te vliegen vanuit een vliegveld dat niet direct het dichtste bij is. Laat je echter niet afschrikken door de extra reistijd; met de auto is alles prima te doen! Bovendien is het tegenwoordig steeds gemakkelijker om je auto op het vliegveld te laten staan tijdens je vakantie. Voor parkeren op Schiphol zijn er bijvoorbeeld verschillende mogelijkheden. Bekijk snel onze tips voor het vinden van een goedkope parkeerplek!

1. “Shuttle-Parkeren”

De naam zegt het eigenlijk al; bij shuttle-parkeren maak je gebruik van een gratis shuttle dienst die je naar de gewenste terminal van het vliegveld brengt. Allereerst rijd je met je eigen auto naar een parkeerplaats in de buurt van de luchthaven. Dit kan in dezelfde stad zijn, maar ook in een dorp daarbuiten. Wil je bijvoorbeeld parkeren bij Eindhoven Airport? Navigeer dan met je auto naar een aangewezen, goed beveiligde parkeerplaats op korte afstand van het vliegveld.

Vrijwel direct wordt je hier opgepikt door een gratis shuttlebus die je binnen een kwartier naar de gewenste terminal brengt. Deze manier van parkeren bespaard je een hoop geld ten aanzien van parkeren op het vliegveld zelf.

2. “Valet Parkeren”

Als je het nóg iets relaxter wilt aanpakken, kies dan voor valet parkeren. Ook hierbij wordt je auto geparkeerd op een parkeerplaats buiten het vliegveld. Maar het grote verschil is, dat je eerst met je eigen auto naar de juiste terminal rijdt. Hier wordt je opgewacht door een medewerker van de parkeerservice, die je auto overneemt en naar de parkeerplaats brengt.

Na je vakantie staat deze persoon bovendien weer netjes voor je klaar bij de uitgang. Mét je auto natuurlijk. Door deze manier van parkeren bespaar je dus geld én tijd! Parkeren bij Dusseldorf Airport kan bijvoorbeeld op deze manier. Maar ook bij andere vliegvelden behoort valet parkeren tot de mogelijkheden.

3. “Park Sleep Fly”

Dit concept is tegenwoordig helemaal in. Park Sleep Fly betekent niets meer dan overnachten in een hotel vlakbij het vliegveld, waar je jouw auto (meestal) gratis kunt parkeren tijdens je vakantie. Dit is vooral handig waneer je een vroege vlucht hebt geboekt naar Griekenland, Thailand, Peru of waar dan ook. Je hoeft dan niet voor dag en dauw al uit de veren!

Het fijne aan Park Sleep Fly is ten eerste dat je lekker uitgerust aan je reis kunt beginnen. En ten tweede dat je in de ochtend door een shuttle service naar de gewenste terminal wordt gebracht. Na je reis brengt deze service je weer netjes terug naar het hotel waar je auto geparkeerd staat. Deze manier van parkeren bespaart je naast geld ook nog eens een hoop stress…

Er zijn dus altijd opties om het parkeren bij een vliegveld zo goedkoop mogelijk te houden. Je kunt je geld immers beter bewaren voor activiteiten op je vakantiebestemming!