Lang van huis: zo maak je het dragelijker

Reizen is geweldig. Het ontdekken van nieuwe plaatsen, omgevingen, uitzichten, mensen en culturen. Maar het kan soms ontzettend lastig zijn om zo lang van huis te zijn; er moet regelmatig tegen heimwee gevochten worden. Gelukkig zijn er een aantal manieren om het lang van huis zijn wat dragelijker te maken; en wij hebben ze voor je verzameld!

1. Vergeet je telefoon niet!

Je kunt allerlei verschillende abonnementen en toestellen vergelijken op telefoon.nl zodat je een goed toestel en abonnement mee op reis kunt nemen. Essentieel om de heimwee tegen te gaan natuurlijk: je smartphone is de ultieme manier om contact te behouden met het thuisfront. Daarnaast komt een goede smartphone met nog een fijne mogelijkheid; je kunt altijd en overal mooie foto’s maken en herinneringen vastleggen. Kies dus niet alleen een smartphone die tegen een stootje kan, maar ook een smartphone met een goede camera. Denk bijvoorbeeld aan de iPhone 11 + abonnement zodat je ook in het buitenland goedkoop kunt bellen en internetten.

2. Blijf praten

De kans dat je nieuwe mensen leert kennen tijdens je reis is groot; maak dan ook zeker gebruik van deze contacten om over je heimwee te praten. Hoe meer je over je gevoelens praat, hoe makkelijker je ze kunt verwerken. Heb je even niemand om mee te praten? Schrijf het dan van je af in een reisblog of een brief aan een geliefde.

3. Blijf bezig

Een dagje lamballen op het strand is natuurlijk heerlijk, maar wanneer je dit iedere dag doet houd je wel erg veel tijd over om jezelf miserabel te voelen. Blijf liever lekker bezig met ontdekken van nieuwe locaties, het leggen van nieuwe contacten, het proberen van nieuwe gerechten en het aangaan van nieuwe avonturen. Wanneer je bezig blijft gaat de tijd een stuk sneller, en ga je verdrietige gevoelens sneller tegen.

4. Neem thuis mee op reis

Neem ook vooral wat vertrouwde items mee wanneer je op reis gaat. Denk aan je eigen kussen, een fleecedeken en ook zeker wat foto’s. Overweeg ook het meenemen van wat decoratieve items om je hotelkamer of hostel wat sfeervoller en persoonlijker te maken. Zo ben je ook op reis altijd een beetje thuis.

5. Probeer gewoonten vast te houden

Op vakantie ziet je dag er natuurlijk compleet anders uit, maar probeer wel wat gewoonten vast te houden. Denk bijvoorbeeld aan het ontbijten rond dezelfde tijd en met zoveel mogelijk vertrouwde dranken en voedingsmiddelen. Zo voel je je overal een beetje thuis!