Laat je betoveren door Azië

Wanneer je denkt dat je alles al hebt gezien, ben je nog niet in Azië geweest. Toch wel? Dan is het hoog tijd om iets uitgebreider met dit magische werelddeel kennis te maken. Iedereen is op zoek naar wat anders wanneer het om reizen gaat. De een wil vooral onderuit zakken, de ander heeft meer zin om de hele dag op het strand door te brengen. Maar dat kun je thuis toch ook lekker doen? Natuurlijk moet het daar wel het weer voor zijn.

En ja, heel de wereld is al zo’n beetje in kaart gebracht. Maar dat wil niet zeggen dat er niet nog genoeg te ontdekken valt. Want hoe bekend een bepaald deel van de wereld al is, het gaat om de indruk die het op jou maakt! Uit boekenwijsheid kun je een boel opmaken over de culturen van een specifiek land of continent. Maar je maakt er niks daadwerkelijk van mee wanneer je er niet zelf geweest bent.

Wat zijn de overeenkomsten en verschillen met jouw eigen manier van leven? Tja, er is maar één manier om daarachter te komen. Op naar Azië!

Rondreis door Indonesië

Rondreis door Indonesië

Het ene volk is heel gehaast, het ander wat meer gerelaxeerd. Hoe sta jij in het leven? Spoiler: heel anders dan na jouw rondreis door Indonesië. Geef al je zintuigen volledig de kost wanneer je deze eilandengroep bezoekt. Wist je overigens dat het qua inwoneraantal het op drie na grootste land ter wereld is? Dat maakt gelijk een grote indruk op je wereldbeeld en zal een grote rol spelen bij de verschillen tussen de cultuur daar en wat jij zelf gewend bent.

Je bent niet echt in Indonesië geweest wanneer je de boeddhistische tempel Borobudur op Java niet hebt bezocht. Veel is er over de bouw en het oorspronkelijke doel ervan niet bekend, maar de magnifieke constructie moet ergens rond de negende eeuw voor het eerst het levenslicht hebben gezien.

Uiteraard mag je Sumatra en Bali ook niet overslaan. De inspirerende kustlijn, ontzagwekkende bergen en schilderachtige rijstvelden laten gegarandeerd een diepe indruk achter.

Rondreis door Maleisië

Sommige landen hebben gewoonweg alles. Dat zul je wel merken tijdens jouw rondreis in Maleisië. Dit mag je best wel het land van contrasten noemen. Zo is er het bruisende Kuala Lumpur, een metropool die omringd is door jungle. Ook al is een stedelijk gebied niet echt waar jij naar op zoek bent, is dit een ervaring die je niet mag overslaan.

Want gelukkig kom je in Maleisië nog genoeg regenwouden tegen waar je in mag verpozen. Maak alle wildlife zelf mee met de exotische vogels en apen die deze gebieden huns thuis noemen! Ook in diverse nationale parken kun jij je vergapen aan allerlei natuurschoon.

Wil je Nederlandse geschiedenis snuiven? Dan raden we je aan een kopje thee te drinken - of twee, misschien zelfs meer - in de Cameron Highlands. Hier zie je nog allerlei gebouwen uit het VOC-tijdperk. Toch? Jazeker! Met het oude Stadhuys en de Christ Church hebben zowel de Bataven als de Britten hun stempel op Indonesië gedrukt. Nog een kopje thee dan maar?